Der er alt for lidt politisk fokus på efteruddannelse i Danmark. Det må ændres, hvis vi skal klare os i en omskiftelig tid.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Der er alt for lidt politisk fokus på efteruddannelse i Danmark. Det må ændres, hvis vi skal klare os i en omskiftelig tid.

Kroniken

Kroniken: Fremtidens krav er større kompetencer til arbejdsstyrken. Her er seks bud på hvordan Danmark kan gå forrest

Der er brug for en fornyet og massiv fokus på efteruddannelse af arbejdskraften. Livslang læring er vejen til velstand og sikkerhed – for den enkelte og for landet.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Statsministeren vil gøre os alle til ’vindere’.

Det var hovedbudskabet i hans nytårstale. Det var en fremtidsvision. Donald Trump vil gøre »Amerika stort igen«. Det er en nostalgisk kampagne. Det samme gjaldt Brexit-kampagnen. Flere vil stille uret tilbage.

Vejen til at blive fremtidens vindere går dog ikke over nye 2025-planer, langsigtede beregninger og fremskrivninger eller flere offentlige besparelser, men over massiv satsning på de fremtidige konkurrenceparametre: kvalificeret og motiveret arbejdskraft. Der skal stadig tilpasning og udvikling af kompetencerne til at sikre det. Dynamikken og hastigheden i forandringer kalder på alt andet end statiske måder at betragte, analysere og programmere indsatser på.

Her har videre- og efteruddannelsessystemet (VEU) en central rolle. Det er et voksenuddannelsessystem, som er med til at sikre fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, og som for lønmodtagerne er en adgangsbillet til jobs, nye jobs, bedre jobs og altså fremtidig beskæftigelse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce