Hvordan får vi bugt med falske nyheder?
Tegning: : Philip Ytournel

Hvordan får vi bugt med falske nyheder?

Kroniken

Uddannelse, uddannelse og mere uddannelse. Det er våbnet i kampen mod fake news og populisme. Politikerne må til at vågne op

Internettet og de sociale medier bombarderer os med information og nyheder. Det bliver sværere og sværere at gennemskue, hvad det er falsk og sandt. Det bedste våben i kampen mod falske nyheder er at opruste på uddannelsesområdet.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Hvad er sandt, og hvad er falsk i det daglige bombardement af nyheder, vi alle udsættes for? Spørgsmålet er ikke nyt, men det har fået fornyet aktualitet med de enorme mængder information, som dagligt vælter ud på nettet og de sociale medier.

For hver enkelt af os er det blevet sværere at navigere i nyhedsstrømmen og opnå sikkerhed for, at det, vi læser og hører, ikke er bevidst fordrejet og løgnagtig information, som har til hensigt at manipulere os til at handle eller opfatte ting på bestemte måder.

Denne usikkerhed i nyhedsbilledet og informationsstrømmen er alvorlig. Den truer vores demokrati og det fundament af troværdighed, vi står på, når vi udveksler meninger og synspunkter med hinanden.

Vores udgangspunkt som ganske almindelige borgere og nyhedsbrugere må selvfølgelig være, at vi med en relativt stor grad af sandsynlighed kan gå ud fra, at det, vi læser og hører i nyhedsbilledet, er baseret på troværdige fakta.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce