En ny dansk – og europæisk – politik efter disse retningslinjer er ikke udtryk for ’eftergivenhed’ og svaghed.
Det er sund fornuft og villighed til kompromis gennem systematisk satsning på mægling, diplomatisk konfliktløsning og formaliseret dialog.
Foto: Nanna Navntoft

En ny dansk – og europæisk – politik efter disse retningslinjer er ikke udtryk for ’eftergivenhed’ og svaghed. Det er sund fornuft og villighed til kompromis gennem systematisk satsning på mægling, diplomatisk konfliktløsning og formaliseret dialog.

Kroniken

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Konflikten med Rusland er ved at køre af sporet i Østersøen. Lad os få nedtrappet den i tide

Ruslands og Nato’s nylige militærøvelser omkring Østersøen bidrog til yderligere spænding i området. Der er brug for skridt i modsat retning – her er en række konkrete bud.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Østersøen er i dag ved at blive et højspændingsområde i den eskalerende konflikt, der har raset mellem Vesten og Rusland siden det vestligt støttede magtskifte i Ukraine og den folkeretsstridige russiske annektering af Krim i 2014.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce