Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Hvad er "produktivt" arbejde egentlig i grunden?

Læserbreve

Antallet af økonomer, advokater, journalister, politikere, IT-arbejdere, og kontrollanter har øget explosivt i samme takt som it-udviklingen har øget. Det er altså yderst velbetalte jobs der er blevet "skabt" via it-udviklingen.

Det antal jobs der på denne måde er blevet "overflødige" har øvrige arbejdsmarked ikke kunnet opsuge. De bedste har "omstillet" sig til nye job, men for en stor del har det ikke været muligt at leve op til de nye krav. De er på nogen form af overførselsindkomst.

De betydeligt højere lønninger til de "uproduktive" tager en forholdsmæssig meget større andel af den totale" lønnekage" og det har ført til at den førde "lønnefordelnings-politik" har misgynnet de lavest-lønnede.

Deres købekraft og beredvillighed til at spendere har blevet mindre, de sparer. Den annen gruppe orker ikke at forbruge mere, og så ser de jo, eller kender nogen der er mindre heldigt lottede, og det kan jo også ramme dem selv, så de sparer også.

Konklution: Det er lønnefordelningspolitikken der har kørt skævt, og har ført Danmark ind i en økonomisk dødsspiral.

Der må skæres ned på de højeste lønninger og goder, og skrues op for de laveste lønninger og goder, sådan at det betaler sig at jobbe. Det er precis det der er løsningen. Overførselsindkomsterne skal altid ligge klart under "mindstelønnen" og skal ikke forhøjes.

Uanset politisk standpunkt, så må vi alle erkende at det er fordelningspolitikken der har gået skæv i Danmark, og kun ved at rette det til, kan vi komme ud af de problemer vi har med økonomien, og problematikken m.h.t. at det SKAL betale sig at arbejde

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce