Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvad er "produktivt" arbejde egentlig i grunden?

Læserbreve
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af økonomer, advokater, journalister, politikere, IT-arbejdere, og kontrollanter har øget explosivt i samme takt som it-udviklingen har øget. Det er altså yderst velbetalte jobs der er blevet "skabt" via it-udviklingen.

Det antal jobs der på denne måde er blevet "overflødige" har øvrige arbejdsmarked ikke kunnet opsuge. De bedste har "omstillet" sig til nye job, men for en stor del har det ikke været muligt at leve op til de nye krav. De er på nogen form af overførselsindkomst.

De betydeligt højere lønninger til de "uproduktive" tager en forholdsmæssig meget større andel af den totale" lønnekage" og det har ført til at den førde "lønnefordelnings-politik" har misgynnet de lavest-lønnede.

Deres købekraft og beredvillighed til at spendere har blevet mindre, de sparer. Den annen gruppe orker ikke at forbruge mere, og så ser de jo, eller kender nogen der er mindre heldigt lottede, og det kan jo også ramme dem selv, så de sparer også.

Konklution: Det er lønnefordelningspolitikken der har kørt skævt, og har ført Danmark ind i en økonomisk dødsspiral.

Der må skæres ned på de højeste lønninger og goder, og skrues op for de laveste lønninger og goder, sådan at det betaler sig at jobbe. Det er precis det der er løsningen. Overførselsindkomsterne skal altid ligge klart under "mindstelønnen" og skal ikke forhøjes.

Uanset politisk standpunkt, så må vi alle erkende at det er fordelningspolitikken der har gået skæv i Danmark, og kun ved at rette det til, kan vi komme ud af de problemer vi har med økonomien, og problematikken m.h.t. at det SKAL betale sig at arbejde

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden