Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jonathan Bjerg Møller
Foto: Jonathan Bjerg Møller

Presset. Henrik Bo Nielsen, direktør i Det Danske Filminstitut, har oplevet kritik efter flere instruktører har oplevet at støtten har afhængt for meget af konsulenternes personlige holdninger.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Politikens holdning og skrives på skift af medlemmerne af avisens lederkollegium.


Filmstøtte må være åben over for kritik

Konsulentordningen sikrer smalle film, men må være åben for diskussioner.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Konsulentordningen ved Det Danske Filminstitut er kommet under beskydning, efter at en række prominente filminstruktører har fået afslag.

Først gik det uperfekte menneske Jørgen Leth fra instituttet i vrede, efter at en konsulent havde foreslået, at han skulle bruge moderne teknologi som mobiltelefon og internet. Og nu er det Cirkelines far, Jannik Hastrup, som er vred over et langt forløb, hvor konsulenten blandt andet har foreslået at tage bestemte scener ud af hans nye film om livet i et asylcenter.

LÆS OGSÅ

Der er heldigvis et stort potentiale af filmtalenter i Danmark med gode ideer. Næsten alle skal igennem Filminstituttets nåleøje for at finde finansiering til deres projekter. Det skaber et voldsomt pres på de få konsulenter, som skal vælge og ikke mindst vrage, og konsulentordningen har alle dage været ledsaget af kritik fra utilfredse instruktører, som har fået afslag.

Konsulentordningen bliver ofte omtalt som 'den mindst ringe' løsning, men sagen er, at den på fin vis sikrer danske kvalitetsfilm, som ikke er betinget af markedet.

ceb

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden