Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Vildtjagt. Politikernes tilgang til doping bør følge Skat, som betragter det som hårde stoffer.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Politikens holdning og skrives på skift af medlemmerne af avisens lederkollegium.


Vi må ikke vende det blind øje til doping

Politisk berøringsangst står i vejen for dopingindsatsen

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Eliteidræt og især international cykelsport har hidtil været den spontane association, når snakken er faldet på doping i dette land.

Men det burde måske snarere være fitnesscenteret henne om hjørnet, bevidst misbrug af det danske sundhedssystem og organiseret kriminalitet, vi havde i tankerne, for det er det billede af doping i Danmark, Politiken har afdækket i løbet af det seneste par uger.

En undersøgelse viser, at 44.000 danskere har prøvet at dope sig - altså indtaget eller sprøjtet sig med medikamenter, der er fremstillet til behandling af syge, med det ene formål at kunne vise større muskler frem i vennekredsen eller foran spejlet.
LÆS OGSÅ


Dopingmidler er uden for enhver kontrol, så misbrugerne ved aldrig helt, hvad de sprøjter i lårene eller andre steder på kroppen. Derfor bruger sundhedssystemet ressourcer på at behandle alt fra åbne betændte sår til forstørrede bryster på muskelmænd.

Samtidig er doping omdrejningspunktet for organiseret kriminalitet. Det erkender politiet, samtidig med at Skat direkte advarer Rigsadvokaten om, at bagmænd ikke blot tjener millioner på at producere anabole steroider her i landet.

s-m

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden