Kampgejst. Helle Thorning-Schmidt bør bruge arbejdernes internationale kampdag til at mobilisere det zombie-agtige Socialdemokratiet.
Foto: Jens Dresling(Arkiv)

Kampgejst. Helle Thorning-Schmidt bør bruge arbejdernes internationale kampdag til at mobilisere det zombie-agtige Socialdemokratiet.

Leder

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Politikens holdning og skrives på skift af medlemmerne af avisens lederkollegium.


Vil Thorning forsøge sig som socialdemokrat?

Arbejdernes kampdag er en mulighed for at vise Socialdemokraternes retning.

Leder
FOR ABONNENTER

Apati er vel den mest præcise beskrivelse af stemningen i både bagland og folketingsgruppe hos Socialdemokraterne her på arbejderbevægelsens internationale kampdag.

De mest mødesikre til dagens 1. maj-møder bliver skolelærere, der vil rase ud mod den røde regering.

Den nuværende situation er en dyb krise, uanset om statsministeren vil være ved det eller ej. Mindst hver tredje stol i det socialdemokratiske gruppeværelse på Christiansborg kan undværes efter næste valg, hvis meningsmålingerne tages for pålydende. Socialdemokratiet er på vej til at rykke ud af kategorien 'bredt folkeparti'.

LÆS OGSÅ

Alligevel marcherer de menige socialdemokrater som zombier stille og roligt frem mod afgrunden, sammenlænkede, som de er, med Helle Thorning-Schmidts foreløbig fejlslagne politisk-økonomiske strategi. Der er ikke noget at gøre.

Et fuldtonet oprør mod partiets ledelse vil uden tvivl blot gøre tingene værre. Ideen om, at Thorning og Corydon lytter til kritik, er for længst opgivet af både folketingsgruppe og fagbevægelse. Alle marcherer blot slagne videre i mangel på bedre.

km

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce