0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

Fremragende signal, Mette Frederiksen, men regeringen bør prioritere ligestillingen endnu højere

Det er ærgerligt, at statsministeren ikke har givet ligestillingen større fokus, for selv om Danmark er nået langt, er vi langtfra i mål.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mette Frederiksen med sine kvnidelige ministre - yderst til venstre ses Joy Mogensen.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lad os begynde med det positive. I sidste uge blev Joy Mogensen udnævnt som kultur- og kirkeminister, selv om hun ikke bare er gravid og har termin i oktober, men er blevet det ved hjælp af donorsæd og derfor kan se frem til et liv som eneforælder.

Det er et fremragende signal for statsminister Mette Frederiksen at sende i ligestillingsdebatten, at kvinder i den fødedygtige alder ikke i kraft af deres funktionelle livmoder og ditto æg er diskvalificerede fra høje poster.

Om det bliver hårdt for Joy Mogensen? Formentlig og nok også ret besværligt, men man må gå ud fra, at hun allerede havde en plan for sit arbejdsliv, i og med at hun var borgmester i Roskilde før sin udnævnelse. Føler hun sig i stand til at kombinere moderskab med magt, er det hendes valg, om hun har lyst. Nøjagtigt som mandlige ministre helt selv vælger det fra, når de i deres ministertid næppe får gået meget på legepladsen, set fodboldkampe eller deltaget til skoleafslutninger. At være minister kræver personlige fravalg, men det må altid være den enkelte minister, der tager valget. Også selv om ministeren er mor.

Ss

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts