0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken mener: Jordens ressourcer slap op i går, men vi går stadig i Silvan og køber nye havemøbler, som om vi fortjente dem

Forbrug er en refleks, vi må kontrollere, hvis klodens ressourcer skal række til alle.

Philip Ytournel/POLITIKEN
Arkivtegning: Philip Ytournel/POLITIKEN
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er svært at mærke det, når man står i kø for at betale sine trækul, bøffer, majs og pølser, men vi er gået i gang med at lave overtræk på klodens ressourcer for 2019.

Hvert år rykker den såkaldte Earth Overshoot Day frem i kalenderen: den dag, hvor menneskeheden har brugt de ressourcer, som planeten kan nå at forny, så vi forbrugere kan få glæde af dem. Hvert år identificeres datoen af tænketanken Global Footprint Network, og den rykker idelig frem i kalenderen – især grundet Vestens ressourceforbrug. I år faldt dagen i går, 29. juli.

Earth Overshoot Day er en mærkedag, som organisationer mod overforbrug har fået ind i kalenderen, og den er som sådan let at gennemskue. Det er også let at tage i Silvan og købe nye havestole. Få sig en lakseside på tilbud i Brugsen. Betale kontaktløst for to plastikvandpistoler og en badering, som Netto havde liggende som spotvare.

mzt

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu