0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Selvfølgelig sank techbosserne en ekstra gang, da de læste om Margrethe Vestagers nye superpost

Den danske EU-kommissærs nye område viser, at EU ikke bare vil regulere ’baglæns’, men også lægge nogle rammer for den teknologiske udvikling.

Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mon ikke techbosserne ovre i Silicon Valley lige sank en ekstra gang, da den nye chef for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, i tirsdags præsenterede sine nye kommissærer.

For ikke alene beholdt danske Margrethe Vestager posten som konkurrencekommissær og den position, hvorfra hun har svinget sin jernnæve mod amerikanske techgiganter som Facebook, Apple, Amazon og Google, når hun har grebet dem i konkurrenceforvridning eller ulovlig skattespekulation.

Hun står også til at blive styrket i den nye EU-Kommission, der nu skal godkendes af Europa-Parlamentet: For oven i det i forvejen store konkurrenceområde får Vestager også det overordnede ansvar for det digitale område og dermed fænomener som kunstig intelligens og big data. Fænomener, der allerede har undermineret vores privatliv og er begyndt at vende op og ned på vores hverdag og samfund.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts