0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken mener: Kan Fremad genrejse den klassiske, humanistiske liberalisme, de borgerlige partier har forladt, skal de være velkommen

Fremad kan genrejse borgerlig humanisme.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Har Danmark virkelig brug for endnu et borgerligt parti? Nej, vi har otte i forvejen, tak, det rækker så rigeligt i antal. Men Danmark har faktisk brug for et borgerligt parti, der kan genrejse den klassiske, humanistiske liberalisme, som de andre borgerlige partier har forladt.

Det nystiftede parti med det noget fodboldklingende navn, Fremad, vil ifølge eget udsagn være et klart og tydeligt alternativ til den tiltagende borgerlige fremmedangst og bagudskuende, nationale strømning. Det er en hæderværdig ambition. Om det hele ender med klumpspil og stemmespild på højrefløjen, er det for tidligt at sige.

For ingen kender endnu Venstres politiske linje med Jakob Ellemann-Jensen i formandsstolen, men vi kender næstformand Inger Støjbergs nationalliberale tænkning og aggressive udlændingepolitik. Vi kender Søren Papes Poulsens nationalkonservatisme, og vi kender Kristian Thulesen Dahls nationalromantik.

cj

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts