0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Øv, hvor har det været oprivende, at lykkeriddere og plattenslagere tager klodens fremtid som gidsel ved at fuske med klimakreditter

System for klimaaflad bør tænkes helt forfra.

Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Øv, hvor har det været oprivende at følge, hvordan lykkeriddere og plattenslagere tager klodens fremtid som gidsel med deres skamløse fusk med klimakreditter.

I den seneste uge har denne avis afsløret, hvordan klimakreditter til private sælges to gange, så de reelt ikke har haft nogen effekt. Vi har set, hvordan godtroende virksomheder betaler for beplantning af træer på adresser i Afrika, hvis kontor i virkeligheden var en undertøjsforretning. Vi har kort sagt set et rystende klimabedrag, men vi har kun set begyndelsen på en afdækning, der fortsætter i den kommende tid.

Men allerede nu er der grund til at standse op og stille spørgsmålet: Når så meget plat og fup kan få lov at florere, skyldes det så et globalt systemisk svigt med hele tænkningen bag klimakompensationen? Både ja og nej.

cj

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts