0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Møder i forsvarsloge må give gult kort til Frederik

Kronprinsen må holde sig fra forsvarsloge.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Kransenedlæggelse på Kastellet i forbindelse med flagdag til ære for alle Danmarks udsendte, der har været på internationale missioner for Danmark siden 1948. Københavns kommandant og chef for den kongelige livgarde, oberst Mads Rahbæk, Kronprins Frederik og chefen for adjudantstaben, oberst Lasse Harkjær.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I sin nytårstale glædede Dronning Margrethe sig over genforeningen med Sønderjylland i 1920. Hun mindedes, hvordan hendes bedstefar, Kong Christian X, red over grænsen, mens folket jublede. ​​

Der er god grund til at glædes over genforeningen, men måske burde kongehuset også huske lidt mere på en anden og mindre flatterende hændelse i den forbindelse.

I år er nemlig ikke bare 100-året for genforeningen, men også for Påskekrisen. Som de, der så tv-serien Frederik IX på DR for nylig, vil mindes, opstod krisen, fordi Kong Christian X på uklog vis forsøgte at blande sig i det politiske system ved at afskedige regeringen for derved at få indlemmet Flensborg i Danmark.

Fyringen af en demokratisk valgt regering kortsluttede hele det konstitutionelle monarki og skabte en forfatningsmæssig krise i Danmark. Siden har kongehuset klogeligt blandet sig langt uden om politik, og ikke mindst dronning Margrethe har mestret rollen som apolitisk statsoverhoved til perfektion.

Det samme kan desværre ikke siges om hendes ældste søn, kronprins Frederik. Internetmediet Olfi har afsløret, at kronprinsen flere gange i de senere år er mødtes til en privat netværksagtig sammenkomst med forsvarschefen og repræsentanter for Forsvarets øverste ledelse.​​

mr

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce