0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der er ingen vej uden om også at gå efter ejerboligerne og boliggevinsterne, og en oplagt start er at udfase rentefradraget helt

Blackstone-indgreb bør kun være begyndelsen.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der var drama for alle pengene, da regeringen torsdag aften blev enig med Enhedslisten, SF, Alternativet og Dansk Folkeparti om en ny boligaftale. De radikale og resten af blå blok blev efterladt på perronen efter en hektisk slutspurt. ​

Men bag det politiske drama gemte sig en betydelig enighed om behovet for at gribe ind og bremse udlejningsejendommens prismæssige himmelflugt ved at begrænse muligheder for at sætte huslejen op.

Detaljerne i aftalen er ganske tekniske, og det er stadig uklart, hvor stor effekten bliver. Investorer har tidligere vist sig uhyre ferme til at finde og udnytte smuthullerne, og her kunne muligheden for at hæve lejen på grund af ’klimaforbedringer’ måske vise sig at være en trojansk hest.

Det må fremtiden vise, men grundlæggende er aftalen helt igennem fornuftig og godt politisk håndværk. Den sikrer på én gang lejerne og andelshaverne og vil næppe for alvor mindske investeringerne i ejendomssektoren. I en tid med negative renter er der ikke behov for de tocifrede afkastgrader, som sektoren har været vant til, for at lokke langsigtede investorer til.

mr

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter