0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken mener: Sanders fører efter New Hampshire, men alt er stadig åbent i demokraternes lejr

Det store spørgsmål efter primærvalget i New Hampshire er, om Bernie Sanders kan slå Donald Trump. Resultaterne gør os ikke klogere.

Bernie Sanders i New Hampshire, hvor han sejrede. Foto: Ritzau Scanpix

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Resultatet af det amerikanske primærvalg i New Hampshire bekræfter, at republikanerne elsker Trump, og at demokraterne er indbyrdes splittet. Samtidig har primærvalget været en påmindelse om en forstemmende lighed og dramatiske forskelle på de kampagner, som Trump og hans demokratiske rivaler nu for alvor er i gang med.​

Trump og Michael Bloomberg, to milliardærer fra New York, er en skræmmende illustration af prisen på politiske ambitioner i USA. Det vidner derfor også om omkostningerne mht. troværdighed, når demokratiet sættes under økonomisk pres.

Forskellene på de to partiers politiske kampagner er trods alt dramatiske. Trump og hans parti vil fortsat svække staten, splitte sammenhængskraften, skrotte resterne af Barack Obamas sundhedsreform, sænke overklassens skatter, undgå internationalt klimasamarbejde og ikke unødigt beskæftige sig med Nato. De demokratiske kandidater, som stillede op i New Hampshire, vil med forskellige betoninger styrke lige adgang til sundhed og uddannelse, beskatte Wall Street, byde den undergravende våbenlobby trods, vedstå USA’s sikkerhedspolitiske forpligtelser og genindtræde i klimaaftalen fra Paris.​

aj

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere