0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken mener: Det bedste ved coronakrisen er, at den har vist os, at det, vi betragter som normalt, kan ændres

Vi skal være lige så resolutte over for co2-udslip

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi gik fra en verden optaget af klima til en verden lukket ned på grund af corona, men på et tidspunkt får pandemien en ende. Når det sker, og klimaet igen får førsteprioritet, bør vi huske, hvor resolut regeringer rundt omkring i verden faktisk er i stand til at handle, når det gælder.​

Klimakrisen har direkte forbindelse til den måde, vi har indrettet vores samfund på, herunder vores produktion og forbrug, og er i sit væsen helt forskellig fra den krise, coronapandemien har skabt. Alligevel ser vi i denne tid, hvor meget der rent faktisk kan lade sig gøre rent politisk, og det giver håb for vores evne til også at tage radikale beslutninger i forhold til at mindske CO2-udslippet.

CO2-udslippet er mindsket med 25 procent i Kina på grund produktionsstoppet under coronakrisen, og luftforureningen er mindsket betydeligt – endda med op til 40 procent i Danmarks største byer, fordi der køres mindre i bil. I Venedig er vandet nu klart, og fugle og fisk boltrer sig, hvor cruisere og skibe afstedkom larm og forurening.

jsp

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce