Det er en smuk udmøntning af det kristne princip om næstekærlighed, at 200 kvoteflygtninge, der p.t. opholder sig i Rwanda, skal til Danmark i år. Med denne beslutning, som udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) meddelte i ugens løb, tager Danmark et væsentligt skridt tilbage i FN’s kvoteflygtningesystem, som den borgerlige regering skammeligt vragede i 2016.
Men kvoteflygtningenes ankomst er en faldlem under regeringens politik på udlændingeområdet. En politik, der baserer sig på, at flygtninge ikke skal forberedes på permanent ophold i landet, men kun er i Danmark midlertidigt.
Danmark har modtaget omtrent 500 kvoteflygtninge om året siden slutningen af 70’erne. Særlig sårbare eller behandlingskrævende mennesker i absolut nød. Men Danmark kan ikke rumme 500 flygtninge lige nu, vurderer ministeren, så nu bliver tallet altså 200, og til Ritzau har Tesfaye forklaret, at de 200 personer hovedsagelig er kristne flygtninge:
»Det er vigtigt for mig, at de kan blive integreret, og det kan ikke tælle ned, at de kender den religion, som mange andre i Danmark har«, understreger han.
mzt
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar