0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Støjberg kan ikke skjule, at regeringen svigter kampen mod illegal indvandring

Regeringen negligerer, at Danmark har et problem med tiggeri, sort arbejde og kriminalitet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Dreyer/Politiken-Tegning
Foto: Mette Dreyer/Politiken-Tegning

Tegning. Mette Dreyer

Dan Jørgensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Dan Jørgensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inger Støjberg er mester i at afspore en debat. For et par uger siden kom det hele til at handle om kage i stedet for politik. Nu er det så pizzeriaer der er på dagsordenen. Hvorfor? For at dække over regeringens mildest talt mangelfulde tiltag overfor illegale indvandrere. Der er behov for en fokuseret indsats.

I disse dage dokumenteres det, at problemet med illegale indvandrere er steget i Danmark. Tusinder af mennesker lever under jorden i vores land. De ernærer sig ved at tigge, lave sort arbejde eller begå kriminalitet.

Hr og fru Jensen skal ud og lege detektiver og ringe til politiet, hvis deres pizzamand ikke taler dansk

Den problemstilling har vi i mit parti faktisk taget op med regeringen mange gange. Men hver gang er det blevet negligeret. For et år siden sagde Pind og Støjberg i et samråd, at der var "styr på den illegale indvandring". Ja, du læste rigtigt. Det sagde de faktisk.

I dag er det åbenlyst for enhver, at regeringen ikke har greb om situationen.

Jeg påstår ikke, at vi socialdemokrater ville kunne løse problemet med illegale indvandrere fra den ene dag til den anden. Men det kunne uden tvivl være mindre, hvis man faktisk gjorde noget for at komme det til livs. I stedet gør regeringen det modsatte.

Faktum er desværre, at regeringen har skåret massivt i ressourcerne til at bekæmpe social dumping og afvist alle gode forslag om at gøre mere for at bekæmpe sort arbejde.

Og faktum også, er at mange af de tilholdssteder, hvor man typisk kan støde på illegale indvandrere, i lange perioder ikke udsættes for politikontrol.

Socialdemokratiet foreslår derfor, at man skærper kampen mod social dumping og sort arbejde, samt at der sættes mere effektivt ind fra politiets side.

Støjberg vil have danskerne til at løse problemet for sig. Hr og fru Jensen skal ud og lege detektiver og ringe til politiet, hvis deres pizzamand ikke taler dansk. Det er næppe en farbar vej til at få løst problemet eller en god måde at bruge myndighedernes ressourcer på.

Selvfølgelig er det fint, hvis borgere der ser åbenlyse ulovligheder kontakter myndighederne. Men på bundlinjen er det myndighederne, der skal løfte broderparten af denne opgave. Ministeren kan ikke skubbe det ansva