0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Dreyer/Politiken-Tegning
Foto: Mette Dreyer/Politiken-Tegning

Tegning. Mette Dreyer

Dan Jørgensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Støjberg kan ikke skjule, at regeringen svigter kampen mod illegal indvandring

Regeringen negligerer, at Danmark har et problem med tiggeri, sort arbejde og kriminalitet.

Dan Jørgensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Inger Støjberg er mester i at afspore en debat. For et par uger siden kom det hele til at handle om kage i stedet for politik. Nu er det så pizzeriaer der er på dagsordenen. Hvorfor? For at dække over regeringens mildest talt mangelfulde tiltag overfor illegale indvandrere. Der er behov for en fokuseret indsats.

I disse dage dokumenteres det, at problemet med illegale indvandrere er steget i Danmark. Tusinder af mennesker lever under jorden i vores land. De ernærer sig ved at tigge, lave sort arbejde eller begå kriminalitet.

Hr og fru Jensen skal ud og lege detektiver og ringe til politiet, hvis deres pizzamand ikke taler dansk

Den problemstilling har vi i mit parti faktisk taget op med regeringen mange gange. Men hver gang er det blevet negligeret. For et år siden sagde Pind og Støjberg i et samråd, at der var "styr på den illegale indvandring". Ja, du læste rigtigt. Det sagde de faktisk.

I dag er det åbenlyst for enhver, at regeringen ikke har greb om situationen.

Jeg påstår ikke, at vi socialdemokrater ville kunne løse problemet med illegale indvandrere fra den ene dag til den anden. Men det kunne uden tvivl være mindre, hvis man faktisk gjorde noget for at komme det til livs. I stedet gør regeringen det modsatte.

Faktum er desværre, at regeringen har skåret massivt i ressourcerne til at bekæmpe social dumping og afvist alle gode forslag om at gøre mere for at bekæmpe sort arbejde.

Og faktum også, er at mange af de tilholdssteder, hvor man typisk kan støde på illegale indvandrere, i lange perioder ikke udsættes for politikontrol.

Socialdemokratiet foreslår derfor, at man skærper kampen mod social dumping og sort arbejde, samt at der sættes mere effektivt ind fra politiets side.

Støjberg vil have danskerne til at løse problemet for sig. Hr og fru Jensen skal ud og lege detektiver og ringe til politiet, hvis deres pizzamand ikke taler dansk. Det er næppe en farbar vej til at få løst problemet eller en god måde at bruge myndighedernes ressourcer på.

Selvfølgelig er det fint, hvis borgere der ser åbenlyse ulovligheder kontakter myndighederne. Men på bundlinjen er det myndighederne, der skal løfte broderparten af denne opgave. Ministeren kan ikke skubbe det ansvar ud til befolkningen.

At alt det her næppe handler om reel vilje til at løse et problem, men snarere om en presset minister, der vil skifte fokus, er ret tydeligt.

Hvordan? Jo, regeringen har gjort det langt sværere for borgere at indberette mistanker om skattesnyd. Tidligere var der en hjemmeside til den slags, som man nemt kunne benytte. Den har regeringen nedlagt.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden