0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

S fejrer det ikke med kage, men... Det hænger ikke sammen, Politiken

Hvor længe skal vi fortsætte med at tage imod flere udlændinge, end vi kan integrere, mens vi venter på EU?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andersen Johannes Skov
Foto: Andersen Johannes Skov
Dan Jørgensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Dan Jørgensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal være balance i udlændingepolitikken i Danmark. Ønsket om at hjælpe mennesker i nød skal gå hånd i hånd med hensynet til sammenhængskraften og velfærden i Danmark. Så langt er de fleste enige.

Problemet opstår, når der skal handling bag ordene. For så skal der træffes svære beslutninger, og her står mange af.

En af de meningsdannere der er med på principperne, men som halter gevaldigt, når der kommer til at acceptere konsekvenserne, er Politikens chefredaktør Christian Jensen. På lederplads den 23. april skrev han:

»Selvfølgelig skal der være klare grænser for, hvor mange af verdens rekordmange fattigdomsflygtninge, Danmark kan tage imod«. For så efterfølgende at kritisere Socialdemokratiet for at have lavet opstramninger på asylområdet sammen med regeringen og DF.

Det hænger ikke sammen. Hvis man anerkender, at antallet af flygtninge bør bringes ned, så er man jo også nødt til at handle.

Og hvordan kan man handle? Ja, hvis vi forudsætter, at Danmark fortsat skal følge de internationale konventioner, så er der ikke mange andre muligheder, end dem vi har gjort brug af. Det betyder, at vi må stramme familiesammenføringsreglerne med mere.

Er det nemme eller sjove beslutninger at træffe? Er det noget, der bør fejres med kage? Nej, det er svære, men nødvendige ting at gøre, hvis Danmark skal kunne følge med

Er det nemme eller sjove beslutninger at træffe? Er det noget, der bør fejres med kage? Nej, det er svære, men nødvendige ting at gøre, hvis Danmark skal kunne følge med.

Og det har virket. Antallet af asylansøgere til Danmark er faldet markant. Det skyldes dels, at det samlede antal til Europa er faldet. Men da antallet til Danmark også er faldet relativt sammenlignet med andre EU-lande, er det uden for enhver tvivl, at vores politik har haft den ønskede effekt.

Det spørgsmål, der melder sig, er selvfølgelig: Hvad forestiller Christian Jensen, og de politiske partier, der er på hold med ham i denne sag, sig, at vi skal gøre? Hvis de ønsker, at antallet af udlændinge der kommer til landet bringes ned, men ikke vil støtte en strammere lovgivning på området, har de da et forklaringsproblem?

Jeg har endnu til gode at se Politiken på lederplad