Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Mette Dreyer.

Jakob Engel-Schmidt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Enhedslistens hede fantasier om revolution er skuffende

Enhedslistens tomme paroler om revolution kan ikke diske op med andet end gratis Dankort til folket.

Jakob Engel-Schmidt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal et usædvanligt langt blogindlæg til at forklare Enhedslistens principprogram. Nøjagtigt som med 1970’ernes marxistiske lærebøger, så er fodnoterne længere end selve indholdet. Det lange skriveri til trods, så bliver man ikke meget klogere på, hvad det populære venstrefløjsparti egentlig vil. Får vi en revolution eller ej?

LÆS PELLE DRAGSTEDS INDLÆG

Lad os dog starte med at tage fat i noget mere jordnært. Det lader til, at Pelle Dragsted overhovedet ikke er klar over, hvordan dansk erhvervsliv fungerer.

Langt størstedelen af alle danske virksomheder er små og mellemstore virksomheder. Og en række af de helt store virksomheder er fondsejet og bruger deres overskud på at investere i forskning og udvikling til gavn for virksomheden, eller deler overskuddet ud med rund hånd til almennyttige formål.

Mon de 17.000 danskere, der hvert år starter egen virksomhed, fortsat vil gøre det, hvis de vidste, at Enhedslisten står på spring til at overtage dem, der bliver en succes? Fejler du derimod, så kan du beholde din fiasko for dig selv. En lidt speciel form for solidaritet.

LÆS JAKOB ENGEL-SCHMIDTS INDLÆG

Vælgerne flokkes omkring Enhedslisten, og derfor har danskerne ret til at vide, hvilke yderligtgående og virkelighedsfjerne tanker, der er grundlaget for partiet.

Enhedslisten vil grundlæggende et helt andet samfund, et stort socialt eksperiment, hvor danskernes trygge hverdag og rammer sættes på højkant. Heri adskiller Enhedslisten sig grundlæggende ikke fra de sovjetkommunister, som Dragsted har så travlt med at tage afstand fra. Os der er uenige kan så trøste os med, at revolutionen ikke længere betyder, at vi risikerer at blive et hoved kortere.

Vi kan være helt sikre på, at Enhedslistens toneangivende medlemmer af Folketinget vil gentage i en uendelighed, at ’revolution skam kun skal forstås i overført betydning’.

Hvorfor så i det hele taget skrive det, hvis det bare er en gratis omgang? Hvad vil Enhedslisten egentlig? Ser man lidt nærmere på, hvad Enhedslisten rent faktisk har fremsat i folketingssalen, så må jeg indrømme, at jeg blev lidt skuffet.

Revolutionsromantikken fra både det gamle og det nye principprogram er pist væk. Overtagelse af bankerne ender med et beslutningsforslag om, at alle skal have ret til bankkonto fri for gebyrer. Det er godt nok en sølle revolution, gratis Dankort?

Skuffelsen sidder i mig lige til jeg falder over et beslutningsforslag fra 2010, der omhandler ’oprettelse af socialistiske komiteer’. Endelig lidt dramatik og samfundsomvæltninger, desværre har jeg bare læst forkert, der står rettelig ’socialetiske komiteer’. Knapt så revolutionært.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden