Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: AP (arkiv)/AP
Morten Dahlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folketingskandidat: Fodslæbende danske politikere har optrådt hyklerisk og passivt over for Syriens rædsler

Enhedslisten og de radikale ønsker handling i Syrien, men står selv for det modsatte.

Morten Dahlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De forfærdelige billeder og historier fra den syriske by Aleppo har bredt sig som en steppebrand de sidste par dage.

Det har ikke været muligt at åbne en computer eller tænde en smartphone uden at støde på historier om Assads brutale og morderiske fremfærd.

Jeg er overbevist om, at der findes meget få danskere, endsige personer i verden, der ikke får en klump i halsen, når de hører fortællingerne fra Aleppo.

Det har da også været tydeligt at se på de politiske reaktioner. »Man må da gøre noget« har været den gennemgående tone.

Herhjemme har De Radikales Zenia Stampe brilleret ved at afvise en militær intervention, men samtidig argumenteret for, at vi skulle have brugt vores »militære… kapaciteter på at få de mennesker ud«.

Hvem er det, der næsten hver eneste gang, den vestlige verden har forsøgt at intervenere i Mellemøsten, har hylet op om »imperialisme« og indkaldt til fredsmarch? Ja netop: Enhedslisten.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen har kaldt til demonstration med ordene »Vi nægter at tie stille«.

På den internationale scene har USA’s FN-ambassadør Samantha Power taget de sociale medier med storm efter hendes brandtale mod Rusland »Have you no shame?«tordnede hun.

Og selv om Assads og Ruslands krigsforbrydelser i Aleppo er forfærdelige og ikke må gå ustraffet hen, kan man ikke andet end at undres over de ord, vi nu hører fra folk som Samantha Power, Nikolaj Villumsen og Zenia Stampe.

For hvem var det egentlig, der opsatte en rød linje for Assad? Og som bagefter, uden skyggen af alvorlig konsekvens, lod ham træde over den, med blodsporet slæbende fra hans fødder?

Det var Powers chef, Obama, der passivt så til, mens slagterierne bare fortsatte.

Hvem er det, der næsten hver eneste gang, den vestlige verden har forsøgt at intervenere i Mellemøsten, har hylet op om »imperialisme« og indkaldt til fredsmarch? Ja netop: Enhedslisten.

Hvem var det, der i månedsvis nægtede at bruge vores militære kapaciteter til at støtte de moderate oprørere med våben, og som først lavede en kovending, da de moderate oprørsstyrker var så decimerede, at kampen næsten var tabt?

Det var Zenia Stampes partifælle, Martin Lidegaard, der tøvede og tøvede, mens Assad fik nedkæmpet oprørerne en efter en.

De politikere, der nu beklager sig over situationen i Aleppo, er de selvsamme politikere, der i kraftige termer advarede mod at gøre noget som helst og blot så passivt til, mens andre råbte op.

At Zenia Stampe så oven i købet kritiserede Søren Pinds forsøg på at råbe den vestlige verden til aktion, gør blot kritikken endnu mere absurd.

Så de politikere, der nu beklager sig over situationen i Aleppo, er de selvsamme politikere, der i kraftige termer advarede mod at gøre noget som helst og blot så passivt til, mens andre råbte op.

Det findes der et ord for. Det ord er hykleri.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden