Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Pelle Dragsted
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkkes fakta er manipulation - her er fem eksempler

Lars Løkke og hans direktør-venner lyver og manipulerer med fakta.

Pelle Dragsted
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der tegner sig et mønster. En tilsyneladende tilfældig virksomhed får besøg af Lars Løkke. Kort efter dukker en historie op om, at virksomheden f.eks. ikke kan finde ordentlig arbejdskraft, fordi kontanthjælpen er for høj.

Kilden til historien er den ’tilfældige’ virksomheds direktør, som straks efter får støtte fra hele højrefløjen, der bevidstløst gentager mantraet om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Og pressen bringer fornøjet historien videre.

Efterfølgende kommer det så frem, at historien bare ikke stemmer. Panorama-direktøren er seneste eksempel. Han forsøgte at sandsynliggøre, at en forskel mellem kontanthjælp og løn på 8.000 kr. ikke er nok til at motivere til at arbejde. Den historie faldt til jorden med et brag.

Det er på tide, at medierne erkender, at der er tale om en åbenlyst vildledende kampagne fra Venstre og Løkkes direktør-venner

Andre historier har handlet om virksomheder, der påstår, at de ikke kan finde egnet arbejdskraft. Bagefter kommer det så frem, at virksomhederne slet ikke har haft brug for arbejdskraften eller ikke engang har slået de påståede ledige stillinger op. Og så kan det jo ikke undre, at ingen har søgt arbejdet.

LÆS DEBAT

Eksemplerne er talrige. Se bare her:

  • Eksempel 1

Juni 2014 – Børsen (16.6) slår en artikel stort op: ’Mangel på arbejdskraft i industrien koster ordrer’. Eksemplet er virksomheden Niebuhr Gears i Ikast, men det kniber med dokumentationen. Dagen efter kan avisen.dk konstatere, at virksomheden aldrig har slået jobbene op. 9 måneder tidligere besøgte Lars Løkke virksomheden sammen med Venstreborgmesteren og kommunalbestyrelsesmedlemmet Annette Moesgaard, som er ansat i virksomheden.

DOKUMENTATIONLøkke på tandhjuls-tur i Ikast (eksternt link)

  • Eksempel 2

April 2015 – Børsen (29.4) slår artiklen ’Nordvestjysk nødråb efter medarbejdere’ op. I artiklen fortæller tre virksomheder, at de ikke kan få ansatte. Fagforeningen Metal følger op på virksomhederne, og det viser sig, at de ikke har akut mangel på arbejdskraft og i øvrigt aldrig har spurgt i fagforeningen (artikel i Dagbladet Arbejderen 20.5). En af direktørerne, Ole Mogensen fra virksomheden Al Vac, er medlem af Venstre og tidligere Venstre-bestyrelsesmedlem i Fjerritslev.

DOKUMENTATIONV-formand: Sammenlægning skal vente (eksternt link)

  • Eksempel 3

Maj 2015 – TV2 og Ekstra Bladet slår en artikel op på basis af en DA-rapport: ’Jeg bliver nødt til at tage udlændinge’. Direktør Per Nielsen fra Lund Maskinfabrik i Horsens står frem med et – tilsyneladende - stort problem. Men ifølge fagforeningen Metal Horsens har virksomheden kun 3 ansatte. De har ingen lærlinge, de har ikke reageret på de ansøgninger, som ledige har afleveret (kan dokumenteres) og de har ikke kontaktet fagforeningen.

DOKUMENTATIONDirektør: Jeg bliver nødt til at tage udlændinge (eksternt link)

  • Eksempel 4

April 2015 – Børsen (28.4.) bringer artiklen ’Mangel på industriarbejdere blokerer for væksten’. Adm. direktør Torben R. Strand fra virksomheden Thermo Fischer Sientific (og næstformand i DI-Roskilde) overvejer at opgive det danske arbejdsmarked, fordi han angiveligt ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft. Efterfølgende besøger 3F Roskilde virksomheden og kan konstatere, at der ikke er mangel på arbejdskraft, og at virksomheden ikke har henvendt sig til 3F.

DOKUMENTATIONMangel på industriarbejdere blokerer for væksten (eksternt link)

  • Eksempel 5

Juni 2014 – Lars Løkke erklærer sympati med den såkaldte tomatkonge på Fyn i. ’Kongen’ investerer nemlig i Sverige frem for Danmark fordi en dansk overenskomst postuleres at være for dyr. Sagen er bare, at tomatkongen snyder de ansatte og gør alt for at dumpe lønnen. En dårlig arbejdsgiver, men måske netop derfor en sand ven af Lars Løkke og Venstre.

DOKUMENTATIONFynsk gartneri i Løkkes tale (eksternt link)

Og hvis de eksempler ikke er nok, har jeg flere gange tidligere dokumenteret endnu flere.

SE FLERE EKSEMPLER HERTV2-nyhederne har et case-problem (eksternt link)

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Som eksemplerne viser, har en nærmere granskning i stort set alle tilfælde vist, at direktørerne med de tynde historier var tæt på Venstre eller andre af partierne på højrefløjen. Den seneste historie om Panorama-direktøren er bare endnu et eksempel i rækken.

Direktøren fra Bella Sky, som samme dag kom Løkke til undsætning, er glødende Løkke-fan

DOKUMENTATIONAllan Agerholm på Facebook (eksternt link)

Men ligesom Lars Løkke har heller ikke Bella Sky direktøren styr på tallene.

Det er Løkkes direktør-venner fra baglandet, der i uskøn alliance med Venstres pressetjeneste plejer egne interesser. De tøver ikke med at manipulere med fakta for at hjælpe Løkke. Dermed håber de, at Løkke til gengæld vil hjælpe dem med selv at score kassen ved at trykke lønnen på virksomhederne ned for de ansatte.

LÆS DAN JØRGENSEN

Det er på tide, at medierne erkender, at der er tale om en åbenlyst vildledende kampagne fra Venstre og Løkkes direktør-venner. Og man bør huske på dokumentationen, jeg her har givet, hver eneste gang, Løkke taler om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Sandheden er, at det kan det allerede.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden