Tegning. Mette Dreyer

Tegning. Mette Dreyer

Peter Skaarup

Vi må gøre op med de radikale imamer

Vil de andre partier være med, eller er det endnu engang bare snak?

Peter Skaarup

TV2’s dokumentarserie ’Moskeerne bag sløret’ har med rette vakt stor opsigt. Med skjult kamera er det blevet afsløret, hvordan imamer i moskeer i Danmark prædiker stening af utro kvinder, dødsstraf over frafaldne muslimer, tæsk til børn, der ikke vil bede, opfordrer til socialt bedrageri og til, at muslimer holder sig på afstand af danskerne og rådgiver om, at kvinder ikke bør melde en voldelig ægtemand til politiet eller må nægte manden sex.

Alt sammen mens imamer og islamiske organisationer taler med to tunger og offentligt siger, at de skam støtter integrationen og overholder dansk lovgivning. Realiteten er, at disse imamer og organisationer direkte modarbejder integrationen og fastholder muslimer i parallelsamfund. Det er skadeligt for sammenhængskraften i samfundet og i direkte modstrid med danske værdier. Det skal vi ikke tillade. Man kan ikke være ’for dansk’ i Danmark.

LÆS DEBAT

For mig kommer afsløringerne desværre ikke som nogen stor overraskelse. Men i det mindste vil det for fremtiden være fuldstændigt umuligt for naive danske politikere og andre at hævde, at de ikke ved, hvad der foregår.

Og hvis man troede, at det hele kunne klares med lidt mere dialog og et par rundkredsmøder, så fik man sig nok en slem overraskelse, da repræsentanter for 31 islamiske organisationer skulle forholde sig til TV2’s dokumentar. Ikke noget med at reflektere over, at det måske heller ikke er så smart, når imamer prædiker stening eller opfordrer til socialt bedrageri. Nej, de islamiske organisationer fordømmer TV2 for at ødelægge »de forskellige integrationsprocesser, som organisationerne har arbejdet på de seneste 30 år i Danmark«. Det er helt absurd og demonstrerer blot endnu engang, hvor langt fra Danmark anno 2016 disse mennesker befinder sig rent mentalt.

Realiteten er, at disse imamer og organisationer direkte modarbejder integrationen og fastholder muslimer i parallelsamfund

Fra Christiansborg har forargelsen og kritikken af de radikale imamer og organisationer været massiv. Helt berettiget naturligvis. Jeg håber, at Mette Frederiksen, Inger Støjberg og andre, der meget kategorisk har udtalt sig om, at nu skal der ske noget, denne gang så rent faktisk sætter handling bag ordene. DF er klar, det har vi været længe.

Dansk Folkeparti har længe ønsket at lukke Grimhøjmoskeen i overensstemmelse med bestemmelserne i Grundloven. Vi vil sikre, at radikale imamer stoppes ved grænsen og ikke får lov til at komme ind (her vil permanent og effektiv grænsekontrol være en hjælp). Og imamers strafbare, voldsforherligende ytringer skal i langt højere grad retsforfølges. Vil de andre partier være med, eller er det endnu engang bare snak?

Der er en lang række områder, hvor vi fra politisk hold kan og skal gribe ind.

Hvorfor skal det danske samfund betale økonomiske tilskud til moskeer og trossamfund, der aktivt bekæmper danske værdier? Det skal vi ikke. Vi skal ikke være tolerante med de intolerante. Vi skal have undersøgt tilskud og støtte til moskeer og islamiske foreninger til bunds. Hvor mange andre imamer rådgiver mon om, hvordan man begår socialt bedrageri?

Fra officielt hold giver vi religiøse overhoveder, som direkte modarbejder integrationen og danske værdier, en aura af autoritet i deres miljøer, når vi anerkender trossamfund, der taler med to tunger, og giver imamer myndighed til at foretage vielser. Hvorfor skal vi anerkende trossamfund, der undergraver danske værdier og bidrager til at fastholde kvinder og andre i undertrykkende parallelsamfund? Og hvorfor skal vi give radikale imamer bemyndigelse til at foretage vielser og lignende? Det skal vi selvfølgelig heller ikke. Det skal stoppes.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Jeg håber, at Mette Frederiksen, Inger Støjberg og andre, der meget kategorisk har udtalt sig om, at nu skal der ske noget, denne gang så rent faktisk sætter handling bag ordene

TV2's dokumentarserie viser også, at kvinders ligestilling udgør et særligt problem i forhold til de islamiske miljøer. Her i Danmark er det ikke shariaråd, der skal afgøre om en kvinde kan blive skilt. Vi skal ikke finde os i, at imamer holder kvinder fra at melde en voldelig ægtemand til politiet, prædiker mænds ’ret’ til sex, selvom kvinden ikke har lyst, flerkoneri og så videre. Det er en kæmpestor ligestillingsmæssig udfordring, og jeg synes, at man alt for længe har svigtet de muslimske kvinder, som lider under disse traditioner.

Og helt ærligt: Hvor var det absurd at se en kvindelig muslimsk ’rådgiver’ forklare over for en kvinde, at hun skal give manden sex, også selvom hun ikke har lyst til det, fordi mandens seksualitet er som et dyrs og ikke kan styres. Det er jo et absurd syn på kvindens rolle, mænds manglende selvkontrol og sex i al almindelighed, og det er et stort problem, hvis kommende generationer af muslimske drenge og piger skal vokse op med de forkvaklede ideer.

Der er en klar linje fra et sådant forkvaklet syn på mænd, kvinder og sex til de massive sexovergreb, vi så nytårsnat i Köln. Det er alvorligt og der skal handling til.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce