Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Mette Dreyer

Tegning. Mette Dreyer

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi må gøre op med de radikale imamer

Vil de andre partier være med, eller er det endnu engang bare snak?

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV2’s dokumentarserie ’Moskeerne bag sløret’ har med rette vakt stor opsigt. Med skjult kamera er det blevet afsløret, hvordan imamer i moskeer i Danmark prædiker stening af utro kvinder, dødsstraf over frafaldne muslimer, tæsk til børn, der ikke vil bede, opfordrer til socialt bedrageri og til, at muslimer holder sig på afstand af danskerne og rådgiver om, at kvinder ikke bør melde en voldelig ægtemand til politiet eller må nægte manden sex.

Alt sammen mens imamer og islamiske organisationer taler med to tunger og offentligt siger, at de skam støtter integrationen og overholder dansk lovgivning. Realiteten er, at disse imamer og organisationer direkte modarbejder integrationen og fastholder muslimer i parallelsamfund. Det er skadeligt for sammenhængskraften i samfundet og i direkte modstrid med danske værdier. Det skal vi ikke tillade. Man kan ikke være ’for dansk’ i Danmark.

LÆS DEBAT

For mig kommer afsløringerne desværre ikke som nogen stor overraskelse. Men i det mindste vil det for fremtiden være fuldstændigt umuligt for naive danske politikere og andre at hævde, at de ikke ved, hvad der foregår.

Og hvis man troede, at det hele kunne klares med lidt mere dialog og et par rundkredsmøder, så fik man sig nok en slem overraskelse, da repræsentanter for 31 islamiske organisationer skulle forholde sig til TV2’s dokumentar. Ikke noget med at reflektere over, at det måske heller ikke er så smart, når imamer prædiker stening eller opfordrer til socialt bedrageri. Nej, de islamiske organisationer fordømmer TV2 for at ødelægge »de forskellige integrationsprocesser, som organisationerne har arbejdet på de seneste 30 år i Danmark«. Det er helt absurd og demonstrerer blot endnu engang, hvor langt fra Danmark anno 2016 disse mennesker befinder sig rent mentalt.

Realiteten er, at disse imamer og organisationer direkte modarbejder integrationen og fastholder muslimer i parallelsamfund

Fra Christiansborg har forargelsen og kritikken af de radikale imamer og organisationer været massiv. Helt berettiget naturligvis. Jeg håber, at Mette Frederiksen, Inger Støjberg og andre, der meget kategorisk har udtalt sig om, at nu skal der ske noget, denne gang så rent faktisk sætter handling bag ordene. DF er klar, det har vi været længe.

Dansk Folkeparti har længe ønsket at lukke Grimhøjmoskeen i overensstemmelse med bestemmelserne i Grundloven. Vi vil sikre, at radikale imamer stoppes ved grænsen og ikke får lov til at komme ind (her vil permanent og effektiv grænsekontrol være en hjælp). Og imamers strafbare, voldsforherligende ytringer skal i langt højere grad retsforfølges. Vil de andre partier være med, eller er det endnu engang bare snak?

Der er en lang række områder, hvor vi fra politisk hold kan og skal gribe ind.

Hvorfor skal det danske samfund betale økonomiske tilskud til moskeer og trossamfund, der aktivt bekæmper danske værdier? Det skal vi ikke. Vi skal ikke være tolerante med de intolerante. Vi skal have undersøgt tilskud og støtte til moskeer og islamiske foreninger til bunds. Hvor mange andre imamer rådgiver mon om, hvordan man begår socialt bedrageri?

Fra officielt hold giver vi religiøse overhoveder, som direkte modarbejder integrationen og danske værdier, en aura af autoritet i deres miljøer, når vi anerkender trossamfund, der taler med to tunger, og giver imamer myndighed til at foretage vielser. Hvorfor skal vi anerkende trossamfund, der undergraver danske værdier og bidrager til at fastholde kvinder og andre i undertrykkende parallelsamfund? Og hvorfor skal vi give radikale imamer bemyndigelse til at foretage vielser og lignende? Det skal vi selvfølgelig heller ikke. Det skal stoppes.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Jeg håber, at Mette Frederiksen, Inger Støjberg og andre, der meget kategorisk har udtalt sig om, at nu skal der ske noget, denne gang så rent faktisk sætter handling bag ordene

TV2's dokumentarserie viser også, at kvinders ligestilling udgør et særligt problem i forhold til de islamiske miljøer. Her i Danmark er det ikke shariaråd, der skal afgøre om en kvinde kan blive skilt. Vi skal ikke finde os i, at imamer holder kvinder fra at melde en voldelig ægtemand til politiet, prædiker mænds ’ret’ til sex, selvom kvinden ikke har lyst, flerkoneri og så videre. Det er en kæmpestor ligestillingsmæssig udfordring, og jeg synes, at man alt for længe har svigtet de muslimske kvinder, som lider under disse traditioner.

Og helt ærligt: Hvor var det absurd at se en kvindelig muslimsk ’rådgiver’ forklare over for en kvinde, at hun skal give manden sex, også selvom hun ikke har lyst til det, fordi mandens seksualitet er som et dyrs og ikke kan styres. Det er jo et absurd syn på kvindens rolle, mænds manglende selvkontrol og sex i al almindelighed, og det er et stort problem, hvis kommende generationer af muslimske drenge og piger skal vokse op med de forkvaklede ideer.

Der er en klar linje fra et sådant forkvaklet syn på mænd, kvinder og sex til de massive sexovergreb, vi så nytårsnat i Köln. Det er alvorligt og der skal handling til.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden