Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Anne-Marie Steen Petersen

Tegning. Anne-Marie Steen Petersen

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er så meget, vi skal passe på

Det virker ikke helt til, at situationens alvor er gået op for regeringen.

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har været et travlt politisk år indtil nu. Ja, faktisk har der været nok at se til siden regeringsskiftet tilbage i juni sidste år. Det er på mange måder godt. For der var nok at tage fat på efter fire år med Thorning og Vestager i regeringslokalerne. På det retspolitiske område, som jeg jo som formand for Folketingets retsudvalg i sagens natur beskæftiger mig meget med, er der virkelig sket meget. Det samme gælder for udlændingepolitikken.

Der har været behov for at stramme op efter SR-regeringens lempelige politik. Men stramningerne er også sket på baggrund af den kolossale udfordring, som flygtninge- og migrantkrisen udgør for Danmark. Massive migrantstrømme, terrortrusler, radikalisering. Udfordringerne er mange og store.

Så derfor er det naturligvis kun passende, at politikerne er i arbejdstøjet. Det skulle da bare lige mangle andet. ”Vi skal passe på Danmark”. Det er en vending, som politikere i disse år bruger i flæng. Men det er ikke desto mindre rigtigt. Det er vores væsentligste opgave og ansvar.

Her er nogle af de væsentligste resultater, vi har nået inden for rets- og udlændingepolitikken i vores bestræbelser på at forsvare Danmark og danskerne.

Vi har fået indført grænsekontrol. Og det virker! Det har DF som bekendt argumenteret for i årevis, og nu kan alle se, at vi har ret. I første uge af august blev der således registreret 48 asylansøgere i Danmark, og antallet af asylansøgninger i marts og april var eksempelvis de laveste, vi har set i fem år. Det er godt nyt.

Vi har fået indført grænsekontrol. Og det virker! Det har DF som bekendt argumenteret for i årevis, og nu kan alle se, at vi har ret

Men man skal selvfølgelig ikke være blind for betydningen af, at en række andre lande i Europa ligeledes har indført grænsekontrol. Jeg mener, at grænsekontrollen skal udvides og gøres permanent. EU’s ydre grænser er stadigvæk mange steder hullede som en si. Vi har brug for en stærk national grænsekontrol.

Vi har fået gennemført en lang række yderst tiltrængte stramninger af udlændinge- og asylpolitikken. SR-regeringen havde gjort det nemmere og mere økonomisk attraktivt for asylansøgere og migranter at søge mod Danmark. Det har vi gjort op med. Der er gennemført flere end 30 store og små stramninger, men der er behov for flere.

LÆS RASMUS BRYGGER

Vi kan ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er velforvaret. Der er ingen garanti for, at tilstrømningen ikke tager til igen. DF har bl.a. foreslået, at vi skal afvise asylansøgere, som kommer til Danmark fra et sikkert land, ved grænsen, og at asylsøgere ikke længere skal foran danskerne i boligkøen via deres retskrav på bolig. Det skal fjernes. Ligesom vi også skal fjerne retten til dagpenge for personer, som er på midlertidigt ophold i Danmark.

I november sidste år blev der lavet et nyt politiforlig, som sikrer flere penge til at bekæmpe terror, flere betjente og en ny politiskole i Vestdanmark. Sidstnævnte skal snart igangsættes. Jo før, des bedre.

Jeg mener, at grænsekontrollen skal udvides og gøres permanent. EU’s ydre grænser er stadigvæk mange steder hullede som en si. Vi har brug for en stærk national grænsekontrol

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Desværre er der stadig vigtige områder, hvor det går noget trægt med at få gennemført de nødvendige stramninger. Det virker på nogle områder til, at situationens alvor ikke helt er gået op for regeringen.

Der er masser af snak og hårde udmeldinger i pressen og på de sociale medier fra regeringen og de andre partier. Men det kniber engang imellem med konkret handling. Eksempelvis har Inger Støjberg (V) udtalt, at hun helst så Grimhøjmoskeen 'jævnet med jorden'. Men den står der endnu, og der er ikke blevet gjort alvorlige forsøg på at lukke denne radikaliseringscentral. For meget snak og for lidt handling. Det er ganske enkelt ikke godt nok. Så der er masser af arbejde, der fortsat skal gøres, og DF vil naturligvis fortsætte kampen for flere konkrete stramninger. Vi skal blandt andet også have gjort det nemmere at slippe af med udviste kriminelle. I praksis.

Flere partier, herunder regeringspartiet Venstre, har gjort sig til talsmænd for, at Danmark skal tage et opgør med de forældede internationale konventioner, som forhindrer os i at selv at bestemme, hvem der må opholde sig her i landet.

LÆS MERE PETER SKAARUP

Det er ganske enkelt ikke rimeligt, når internationale regler forhindrer Danmark i at udvise en udenlandsk vanekriminel som Gimi Levakovic, pålægger os at lade en syrisk mand blive familiesammenført med sine 17 børn, eller tvinger os til at give statsborgerskab til en udlænding, som PET advarede om udgør en potentiel sikkerhedsrisiko. For nu at nævne nogle af de grelleste eksempler.

De fleste er enige i, at de nævnte eksempler er helt hen i vejret, men indtil nu har det knebet gevaldigt med viljen til at tage et opgør med de snærende bånd, som de internationale konventioner udgør, og som forhindrer Danmark i at føre en reelt selvstændig udlændingepolitik.

Vi står over for et mindst lige så travlt politisk efterår, hvor mange vigtige og komplekse forhandlinger står for døren. DF vil fremlægge en række konkrete forslag til stramninger af udlændingepolitikken, hvoraf jeg allerede har beskrevet nogle. Nu er det ikke længere nok med skarpe udmeldinger i pressen. Derfor skal vi have testet, om der er vilje til at sætte handling bag ordene i de andre partier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den mere 'almindelige' retspolitik har heller ikke stået stille. Her er der også nok at se til. Jeg glæder mig blandt andet over, at vi nu har fået en justitsminister, som har fremsat flere udmærkede forslag om skærpede straffe for voldtægt og seksuelle overgreb på børn og vold og trusler mod offentligt ansatte. Det trækker klart i den rigtige retning. Jeg er stor tilhænger af hårdere straffe for grov personfarlig kriminalitet som eksempelvis voldtægt.

Status er, at vi har gjort meget, men vi er slet ikke færdige. Tiden er ikke til at hvile på laurbærrene. Regeringen skal holdes til ilden, og hvis vi skal finde flertal uden om regeringen for at gøre det rigtige for Danmark, så må det jo være sådan. Der er så meget, vi skal passe på.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden