Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Per Marquard Otzen

Tegning. Per Marquard Otzen

Svend Brinkmann
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Engang var politisk korrekt at vise hensyn - nu er det at være hensynsløs

Her er ordbogen over den nye politiske 'korrekthed'.

Svend Brinkmann
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis De som jeg er vokset op i en tid, hvor humanismen var et efterstræbelsesværdigt menneskesyn, og hvor man gjorde en dyd ud af at tale pænt og høfligt om andre mennesker, vil De sikkert finde, at dagens debatter i Danmark er årsag til konstant forbløffelse.

Det, der engang var almindelig medmenneskelighed, er nu blevet til blødsødenhed og mangel på forståelse for verden, som den angiveligt er. Og det, der engang var fremmedfjendsk eller decideret racistisk, er nu comme il faut i vide kredse.

Engang var politisk korrekthed at vise hensyn, nu er det at være hensynsløs. Både hensyn og hensynsløshed kan overdrives, og det kan være svært at finde en balance.

Jeg har dog været så heldig at falde over en ordbog over den nye politiske korrekthed, som jeg her vil dele med Dem. Det er en liste med væsentlige ords egentlige betydning, som kan fungere som guide i verserende politiske debatter:

Eliten: den del af befolkningen, som ikke tilhører folket (se folket). Eliten tyranniserer folket, fordi den har adgang til Politiken. Eliten består især af magtfulde humanister (se humanisme), der er uddannet fra universiteterne og har så stor magt, at de ikke behøver at arbejde. De er derfor på passiv forsørgelse betalt af folket og har ingen forståelse for folkets problemer. Eliten kan finde på at fremstå kritisk og ironisk, bl.a. ved at fabrikere falske ordlister. Eliten kan kun accepteres inden for sport.

EU: elitens forsøg på at afskaffe Danmark. Grunden til at landet er oversvømmet af arbejdskraft fra Østeuropa.

Feminisme: en virkelighedsfornægtende teori om lighed mellem kønnene. Typisk forfægtet af svenskere (se Sverige). Kun tåber går ind for feminisme, da enhver jo kan konstatere, at der er forskel mellem kønnene. For eksempel tjener mænd jo mere end kvinder.

Folket: sandhedens urgrund. Alt, hvad der kommer fra folket, er sandt. Folket bor alle steder i Danmark, bortset fra i København, Aarhus og andre byer. Her bor eliten, som står i modsætning til folket (se eliten).

Groft sagt: saglig nyhedsformidling på Berlingske Tidende.

Humanisme: ideen om at alle mennesker er lige i værdighed og værd. Begrebet anvendes i diskussioner om flygtninge, hvor det betyder, at vi skal tage imod alle flygtninge fra hele verden. Det kan vi selvfølgelig ikke, hvilket beviser, at humanismen er løgnagtig. I øvrigt kan enhver jo konstatere, at mennesker ikke er lige. For eksempel er de fleste mennesker fattigere end danskerne.

Islam: det samme som islamisme (se denne).

Islamisme: en form for nazisme indeholdende et gudsbegreb. Bekæmper kritisk oplyst diskussion og humanisme (se denne).

Klimaforandringer: naturlige variationer i jordens vejrsystemer. Det er kun Bjørn Lomborg, der har erkendt, at vi ikke kan gøre noget ved det, hvorimod eliten (se denne) ønsker at undertrykke folkets frie og ukrænkelige menneskeret til CO2-udledning.

Konventioner, internationale: blødsødenhedens spændetrøje, der truer folkets ret til selv at bestemme. Indført af eliten (se denne) og bør afskaffes snarest muligt.

Krænkelse: illegitim følelse, der er udtryk for, at man ikke kan tåle lugten i bageriet. Man må altså ikke føle sig krænket. Kun over at nogen føler sig krænkede. Det er så til gengæld særdeles vigtigt at reagere på. For eksempel i groft sagt (se denne).

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kulturradikalisme: landsskadelig virksomhed. Det vides ikke præcist, hvad begrebet dækker over, men det er i hvert fald ondt.

Menneskerettigheder: trussel mod folkets selvbestemmelse (se folket) og udtryk for humanismens fornægtelse af virkeligheden, som den er (se humanisme).

Offerrollen: indtages af indvandrere, skolelærere samt kontinentet Afrika. Udtryk for manglende vilje til at tage sig sammen.

Racisme: utilladelig diskrimination på baggrund af hudfarve. Bør ikke forveksles med den nødvendige diskrimination på baggrund af etnicitet og religion. Danmark er jo et kristent land.

Sverige: et land, vi konstant skal holde øje med. Alt, der foregår her, er uhyre vigtigt. Når en i øvrigt ukendt blogger fra Sverige f.eks. udtaler sig om farven på plastre, så bør det rydde forsiden i danske aviser. Sverige er et uhyggeligt og totalitært samfund, hvor der bor mange feminister (se feminisme).

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden