Aktion. Danske F-16 kampfly skal igen i aktion.
Foto: Fotograf: Joachim Adrian (arkiv)

Aktion. Danske F-16 kampfly skal igen i aktion.

Zenia Stampe

De borgerlige er mere forfængelige end fædrelandskærlige

Sagen om danske kampfly til Irak afslørede de borgerliges forfængelighed.

Zenia Stampe

Der er forskellige måder at vise nationalfølelse og fædrelandskærlighed på.

For mange borgerlige spiller ordet 'landsforræder' en helt central rolle. Det blev drevet ud til sin ekstrem i går aftes, da de borgerlige udsatte beslutningen om at sende kampfly til Irak efter en lang dags forhandlinger i folketingssalen.

LÆS POLITIKENS LEDER

De ville have sikkerhed for, at danskere, der kæmper på IS's side mod danske soldater, bliver dømt efter landssviger-paragraffen og ikke terrorparagraffen.

Terrorparagraffen udløser ellers de strengeste straffe, men det var åbenbart så magtpåliggende for den borgerlige nationalfølelse at kunne kalde disse mennesker for landsforrædere i stedet for terrorister, at de var villige til at bremse kampen mod IS's hastige fremmarch. Ved I hvad: Det har intet at gøre med fædrelandskærlighed. Det har til gengæld alt at gøre med forfængelighed. Pinlig og plat forfængelighed.

Her til morgen meddeler I så, at I alligevel vil stemme for forslaget, selvom der ikke er foretaget nogle ændringer. Det er glædeligt. Men det er også afslørende. For hvad handlede det så om i går, da I erklærede forslaget for at være så problematisk, at I ikke kunne stemme for?

Jeg kan kun se et svar: Opmærksomhed. Og den har I fået. Men I har også afsløret jer selv. Ikke som fædrelandskærlige, ansvarlige og oprigtigt bekymrede for vores soldater. Men som forfængelige, selvoptagede og opmærksomhedskrævende.

Det er pinligt. Men det er først og fremmest bekymrende, hvis det er den type hensyn, der skal afgøre dansk udenrigspolitik og så alvorlige beslutninger som at gå i krig.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce