Det er befriende at kunne leve i et land, hvor holdninger og til tider handlinger kan antage ekstreme dimensioner, uden at det har konsekvenser for den enkelte, så længe samme forefindes inden for lovens grænser.
Trods rettighedernes spændvidde, så kan det ikke afvises, at holdninger bragt til torvs, ikke mindst de som ikke tager udgangspunkt i gængs evidens eller beror på udsagn, der enten ikke kan verificeres eller er blevet verificeret, kan have sine følger for samfundet. Følger, som vi ikke nødvendigvis skal acceptere, men som kan være uden for vores kontrolsfære inden for en udefinerbar tidshorisont.
Ahmed Akkari (herefter AA) m.fl. fik under og i forlængelse af karikaturkrisen naglet sit virke fast på flere måder, og efterspillet (der kunne virke som et forspil til noget af en saga), lader til kun lige at være begyndt i forlængelse af hans nye bogudgivelse, som er hjulpet på vej af Berlingske forlag.
Trods forskellige holdninger blandt de danske muslimer under og efter karikaturkrisen fik nogle personer mere opmærksomhed end andre, hvilket måske ikke er underligt set i lyset af den til tider noget spektakulære mediedækning, der forefindes. En dækning, som flere parter har kunnet drage fordel af i forbindelse med krisen i forhold til deres budskaber og holdninger, uagtet hvilket holdningsafsæt de end måtte have.
Nu såvel som tidligere er det kærkomment for reduktion af kompleksiteten at kunne hægte et bagland på udsagn af nøglepersoner. Derfor blev rejsende under krisen tilskrevet støtte af forskellig art, mens senere debattører blev beskrevet som værende alene i deres sag, fordi de havde brudt med et tidligere ’bagland’.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar