Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Forbrugervagthund. Tidligere vært fra Danmarks Radio og projektchef i Kræftens Bekæmpelse sætter sig i chefstolen hos Forbrugerrådet. Foto: Ulla Voigt

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere tv-vært bliver ny forbruger-formand

Anja Philip bliver formand for Forbrugerrådet, hvor hun afløser Camilla Hersom.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerrådet har nu fundet frem til, hvem der skal være deres nye formand, efter Camilla Hersom (R) blev valgt ind i Folketinget i efteråret.

Det bliver den 46-årige Anja Philip, der skal være forbrugernes talsmand. Hun er nu indstillet som bestyrelsens kandidat - og skal formelt vælges på rådsmødet 17. april. Det oplyser Forbrugerrådet.

»Jeg vil arbejde for at give forbrugerne et ansigt og en stemme. Jeg vil gerne bidrage til at sikre forbrugerne indflydelse, tryghed og sikkerhed. Vi skal hjælpe den enkelte til at kunne træffe det bedste valg for dem«, siger Anja Philip i en kommentar.

Skal vælges på rådsmøde
Anja Philip kommer fra et job som projektchef i Kræftens Bekæmpelse. Nu bytter hun den plads ud med en post som formand i Forbrugerrådet.

Mange vil dog nok kunne genkende den kommende formand fra jobbet som studievært i Danmarks Radio, hvor hun lavede populærvidenskabelige programmer som Viden Om og Danske Vidundere.

Hun vil gerne have, at mange flere danskere får øjnene op for, at det nytter noget at engagere sig i forbrugersagen:

»Sammen står vi stærkt til at kunne sikre den enkeltes, såvel som vore alle sammens, interesser i dagligdagen«, siger hun.

Anja Philip vil endnu ikke komme med de store programerklæringer, fordi hun ikke er endeligt valgt. Men alt peger dog på hende, da hun er den kandidat, kandidatudvalget i Forbrugerrådets bestyrelse har indstillet til valg.

Den nye formand har de seneste seks år været projektchef for Kræftens Bekæmpelse. Her har hun stået for kampagnen "Skru ned for solen mellem 12 & 15" i samarbejde med TrygFonden.

Bliver Anja Philip valgt på rådsmødet, afvikler hun i løbet af maj sit job i Kræftens Bekæmpelse.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden