0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod

Et af udfordringerne ved fluefiskeriet er selve kastet, det kan være kluntet - eller enormt elegant.

»Gud skabte kvinden og derefter havørreden«

For nogle rimer efterår på kastanjedyr og æblerov. Men for en lystfisker rimer det på havørredfiskeri i verdensklasse. Sidste weekend var 70 fluefiskere samlet til fiskefestival på Møn.

FOR ABONNENTER

Ja, jeg har feltspaden med«, joker Keld, da Niels ringer til ham. Spaden skal åbenbart bruges til at slå mig ihjel med, efter at vi har fisket på en af Møns hemmelige fiskepladser. En lystfisker holder kortene tæt ind til kroppen, og en fotojournalist er dårlig til at holde på en hemmelighed.

Vi er på vej til Møn Session 2017. Det er en slags fiskefestival, der fokuserer på fluefiskeri efter havørred. Fluefiskeri er en fisketeknik, der kræver specielt grej. Linjen kastes i store buer, som en slags pisk, for at få fluen ud i vandet. Fluerne er små imitationer af for eksempel rejer, tanglopper eller småfisk. De er lavet af fuglefjer, pels og kunstmaterialer, der i et sirligt mønster bundet på en fiskekrog ender med at efterligne naturlig havørredføde.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu