Det er blevet smart at give genbrugs-julegaver. Det kan de tale med om i Mødrehjælpens genbrugsbutik på Amagerbrogade i København, hvor 
Marianne Hovgaard og Lene Mader arbejder som firvillige.
Foto: Martin Lehmann

Det er blevet smart at give genbrugs-julegaver. Det kan de tale med om i Mødrehjælpens genbrugsbutik på Amagerbrogade i København, hvor Marianne Hovgaard og Lene Mader arbejder som firvillige.

Forbrug og liv

Før var det skamfuldt: Nu lægger vi genbrugsgaver under juletræet

Normalt dykker genbrugssalget i december, for julegaver skal være nye og til at bytte. Men genbrugsbutikker melder om et historisk skift i genbrugskulturen: Det er blevet smart og bæredygtigt at give brugte julegaver.

Forbrug og liv
FOR ABONNENTER

Tidligere var det pinligt, skamfuldt og socialt uacceptabelt at give brugte gaver. Men nu opsøger forældre og bedsteforældre i stigende grad lokale genbrugsbutikker for at finde kuriøse, unikke, forunderlige og billige gaver til børnenes pakkekalendere og adventsgaver.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce