0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om De fyrede

Nye datomærker på vej: Sådan ved du, om maden er frisk

Nu skal der stå ’Ofte god efter’ i stedet for ’ bedst før’ på madvarer for at begrænse madspild. Her er de gode råd til at genkende den gode mad, og smide den knap så friske ud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Daniel Hjorth
Foto: Daniel Hjorth

Forbrugerne skal i stigende grad selv vurdere, om maden er frisk. Så kan vi forebygge madspild. Her tjekker Michael René, lektor i fødevarevidenskab, et køleskab hos en tilfældig børnefamilie for om varerne indeholde skimmelsvamp.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Smør, mælk, brød og øl er blandt de varer, som du fremover vil kunne finde med datomærkningen ’ofte god efter’.

Det nye udtryk skal få forbrugerne til i stigende grad at bruge deres sunde fornuft, når de vurderer, om en liter mælk skal smides ud eller godt kan drikkes eller bruges i sovsen.

’Ofte god efter’ erstatter eller supplerer ’bedst før’, som ofte får husholdningerne til at kassere en madvare, uden at overveje, om den stadig er god. Det er spild af penge og spild af mad.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts