Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: LARS SKAANING/politiken
Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets motorcykel 2008 er Triumph

Et stærkt felt af nye og helt forskellige motorcykler kæmpede om at blive Årets Motorcykel 2008. Der var dog ingen tvivl om vinderen.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Triumph Street Triple kørte klart fra de andre ved kåringen af Årets Motorcykel 2008 foretaget af Danske Motorcykel Journalister.

Til gengæld var der hård kamp om de næste pladser, hvor en række af årets spændende motorcykelnyheder klumpede sig sammen. Alle gode motorcykler, men med stor forskellighed og med hver deres individuelle kvaliteter.

Triumph fik med 64 stemmer næsten dobbelt så mange stemmer som nummer to, BMW F 650 GS, der fik 38 stemmer. Kawasaki Ninja 250 kom på tredjepladsen med 35 stemmer, Aprilia NA 850 Mana fik 33 stemmer, og på femtepladsen kom Suzuki B-King, der fik 30 stemmer.

Hårdere konkurrence med nye modeller Bredden i resultatet er ikke så overraskende i et år, hvor kampen om kunderne er spidset til, og hvor de forskellige typer af motorcykler er blevet udviklet og rendyrket.

Kun for cruiserne er der ikke sket så meget, men ellers rykker det med nye modeller blandt offroaderne, racerne, de nøgne gadecykler, de store touringcykler og de superstærke muskelcykler. Næsten hele raden rundt er der nye fristelser.

Forskelligheden var markant repræsenteret i de 22 deltagende motorcykler, selv om nogle importører selv valgte et par nyheder fra. Eksempelvis manglede BMW 800 GS og de to Hondaer, 700 Transalp og Fireblade.

Spændvidden i årets nyheder holdt helt ind blandt de fem finalister, hvor priserne svinger fra 50.000 kroner til 240.000 kroner.

Valg af finalister ikke overraskende

Selv havde jeg krydset Aprilias Mana af som vinder på grund af dens nytænkning og forsøg på at nå nye kundetyper. Men Triumphs triumf skal der ikke rokkes ved, den er velfortjent. Den eneste af de fem finalister, der ikke stod på min blok, var Suzukis B-King.

Trods dens mange kvaliteter og overskud havde jeg som repræsentant for muskelmaskinerne hellere set den mere alsidige touring-maskine Kawasaki GTR 1400, der med sin enorme styrke kan æde motorveje dagen lang, uden at hverken den eller køreren får forstoppelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden