0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tina og Morten flyttede: Det var for dødssygt at blive boende, da børnene var rejst hjemmefra. Men det var vildt hårdt at flytte

De tilhører de relativt få seniorer, der rent faktisk har gjort alvor af at flytte, da de voksne børn fik deres eget. Turen fra 200 kvadratmeter i forstaden til en mindre bylejlighed var en udfordring.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En sydvendt altan, vandet og bylivet ganske tæt på fik Tina Schøn og Morten Berger til at rykke hurtigt, da de sidste år flyttede fra en kæmpe villalejlighed i Charlottenlund. Efter at børnene var flyttet, havde de lyst til nye omgivelser.

Forbrug

Nogle af vennerne synes, at de er tossede. Andre mener, at det er vildt godt. Og de to voksne børn er en smule splittede over, at Tina Schøn og Morten Berger har solgt den store villalejlighed i Charlottenlund, der har været barndomshjemmet gennem 10 år, og er rejst fra den kommune, hvor børnene er vokset op.

Nu bor ægteparret i stedet på Østerbro i København, kun cirka 25 minutter på cykel fra den pittoreske villa fra 1800-tallet, hvor de solgte deres andel for godt et år siden. De er flyttet fra fuglesang, fred og forudsigelighed ind til togene, skibstrafikken og et liv på andre tangenter. Fra et gammelt hus, hvor fyret gik ud om vinteren, til en nybygget lejlighed, hvor alt fungerer.

»Vi har hele tiden talt om, at når de kære børn flyttede hjemmefra, så skulle vi komme videre i livet og arbejde for vores ægteskab i stedet for bare at køre videre i den samme rille. Pludselig kom muligheden for det her sted, som er centralt og ved vandet. Og så sagde vi: Fint, så hopper vi«, siger Morten Berger.

Den 53-årige shippingmand har boet hele sit liv i Charlottenlund og kender området ud og ind. Sammen har de boet der i mere end 25 år. Men selv om der er skønt, skulle der ske noget andet.

Den holdning deler mange forældre med voksne børn, men de rykker ikke på det. Hvert år er der kun 3 procent af danskerne over 50 år, der flytter, selv om mere end 8 af 10 siger, at de vil flytte, når børnene har rykket teltpælene. Det er ærgerligt for dem, mener Morten Berger.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere