Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Demonstration mod Danske Bank, da banken afholdte generalforsning i marts 2019. Nu må banken skære en milliard kroner af forventningerne til årets overskud. 

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Bank skruer ned for forventninger til overskuddet

Indtægerne svigter, og omkostningerne stiger for landets største bank, som nedjusterer forventningerne til overskuddet i 2019 med en milliard kroner.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På et usædvanligt tidspunkt - længe efter, at fondsbørsen var lukket, sendte Danske Bank mandag aften en meddelelse om, at »forventningerne for 2019 nedjusteres til et resultat efter skat på 13 - 15 milliarder kroner, hvor vi tidligere forventede et resultat for året på 14 - 16 milliarder kroner«.

Danske Bank havde håbet at kunne holde omkostningerne på samme niveau som sidste år, men har nu erkendt, at det ikke kan lade sig gøre. Samtidig forventer banken nu også lavere indtægter.

»Vi forventer nu, at det generelt svage momentum i indtægterne vil fortsætte. Denne udvikling skyldes primært pres på marginalerne og vilkår på de finansielle markeder, som de svage handelsindtægter i andet kvartal viser«, forklarer økonomidirektør Christian Baltzer fra Danske Bank i meddelelsen.

Om de øgede omkostninger hedder det i meddelelsen.

»Dertil kommer øgede omkostninger til compliance (opfyldes af officielle krav og anbefalinger, red.) og hvidvaskbekæmpelse. På baggrund af den svage finansielle udvikling vil vi senere på året vende tilbage med en opdatering vedrørende initiativer til forbedring af de finansielle resultater på længere sigt«, skriver Christian Baltzer videre.

Danske Bank offentliggør deres regnskab for første halvår af 2019 senere i juli, men oplyser allerede nu, at banken i 2. kvartal har haft et overskud på omkring 4 milliarder kroner.

En plaget bank

Indtægterne efter skat har været på cirka 11,5 milliarder kroner, mens der har været omkostninger på cirka 6,7 milliarder kroner. Tallene for 2. kvartal er foreløbige, understreger banken, som ikke har yderligere kommentarer ud over den skriftlige meddelelse.

Danske Bank har været i strid modvind de seneste år ikke mindst på grund af hvidvask-sagen i bankens afdeling i Estland. Den tvang i efteråret den daværende topdirektør Thomas Borgen til at gå, og senere måtte bestyrelsesformand Ole Andersen forlade sin post.

Siden er der kommet ny bestyrelsesformand i skikkelse af Karsten Dybvad, og ny topdirektør, Chris Vogelzang, blev hentet i Holland.

Men for blot 14 dage siden blev Danske Bank ramt af endnu en skandale, da det kom frem, at 87.000 kunder var blevet snydt i en af Danske Banks investeringeringsforeninger, Flexinvest Fri. Og i den forbindelse røg Jesper Nielsen, der var ansvarlig direktør, da snyderiet fandt sted.

Han havde i mellemtiden nået at være midlertidig topdirektør, indtil Vogelzang tog over.

Kunderne var blevet snydt, fordi banken havde krævet et gebyr på 1,65 procent af en investering med en horisont på 3 til 7 år og lav risiko, men ikke kunne skaffe et afkast på 1,65 procent. På den måde tabte kunderne penge.

Danske Bank betaler nu de 87.000 kunder i Flexinvest Fri i alt 400 millioner kroner, og der vil typisk være en kompensation på mellem 1.000 og 2.000 pr. kunde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden