0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Det lyder for optimistisk«: 'Fake kød'-pioner udskyder koens død

Mark Post, skaberen af den første bakteriedyrkede oksekødsbøf, tror ikke på, at koen bliver udkonkurreret inden for ti år. Men det skal nok ske.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mark Post viser sin første laboratoriedyrkede bøf frem i London i 2013

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En af de første pionerer inden for ’fake kød’ kalder det ’overdrevent optimistisk’, at fremtidens dyrkede erstatninger til kød og mælk kan få en stor del af markedet allerede inden 2030.

Det er ellers påstanden i en ny, opsigtsvækkende rapport fra den Silicon Valley-tænketanken RethinkX.

Ifølge rapporten vil koen inden for en kort årrække blive nærmest udkonkurreret af kunstige alternativer - ikke mindst såkaldt ’dyrkede proteiner’, der laves i store fermenteringsceller af særligt genetisk manipulerede mikroorganismer. I 2023-2025 bliver det så billigt at lave de dyrkede alternativer til koproteinerne valle og kasein, at de fra da af vil udkonkurrere den ægte vare på verdensmarkedet, lød rapportens konklusion.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere