0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eksperter er enige om mode-roden: Ingefær gavner sundheden

Lang de fleste vil have godt af at indtage den asiatiske rod, men hold dig til et shot eller to om dagen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den lille, knoldede, lysebrune rod ser ikke ud af meget. Men bare et lille shot af den stærke ekstrakt eller anvendt som ingrediens i en ret kan gavne meget.

»Det har en sundhedsfremmende effekt, det er der slet ingen tvivl om«, siger professor ved Syddansk Universitet Lars Porskjær Christensen, der har forsket i sundhedsfremmende stoffer i planter og fødevarer, herunder ingefær.

Årsagen til dette er de aktive stoffer gingeroler, shogaoler, paradoler og stoffet zingerone i ingefær, der blandt andet har en effekt på betændelsestilstande i kroppen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce