Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Saysky
Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gaveguide: Bløde gaver til hårde motionister

Hjælp din hårdtarbejdende ven eller partner til at få et om muligt endnu mere anstrengende nyt år.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal du ud og købe julegaven til en, du gerne vil have bliver ved med at holde sig godt, er her nogle bud på en svedig basisgarderobe.

LÆS ARTIKEL

Det vigtigste råd er at tage udgangspunkt i behovet. Skal du glæde en, der løber 5-7 kilometer et par gange om ugen? Eller drømmer personen om trailløb på Mont Blanc eller adventurerace i Alaska i oppustelig kajak?

Vær realistisk, med hensyn til hvor lang tid personen bruger på landevejen, i skoven eller på ski. Funktionalitet, lækre materialer og lav vægt koster knapper, og der er ingen grund til at købe bjergbestigerkvalitet, hvis man reelt aldrig skal være ude mere end 1 til 2 timer ad gangen.

Tænk også på tværs af situationerne. De lækre, tynde, tætsiddende løbehandsker med smartphone-tommeltot er måske lige i overkanten prismæssigt, men hvis man også bruger dem som inderfor i sine skihandsker, når det er særlig koldt, eller som cykelhandsker på vej til og fra arbejde, er det måske rimeligt at købe den gode kvalitet.

Køber du undertøj og strømper af uld, er nytteværdien også større, fordi personen ikke bare har tøj til skiferien, men kan varme sig ved din gavmildhed og stoffets gode egenskaber, når han bliver nødt til at stå på en legeplads i længere tid, eller når hun skal i skoven med familien.

1 time ad gangen:

Skal du finde gaven til løberen, stavgængeren eller cyklisten, der højst træner 1 time per gang, er der brug for behageligt tøj, der lader sveden passere, men stadig holder på varmen. Her er nogle bud, som vil motivere de fleste til at holde fast i træningen trods mørke, regn og rusk.

2 timer ad gangen:

Hos den, der skal ud og løbe, gå, cykle eller stå på ski i et par timer, stiger kravet til udstyrets funktionalitet. Her får man brug for at skærme sig mod kulde, vind og vand. Men man får jo også hurtigt den indre varme, så det er vigtigt, at tøjet kan tages af og på og justeres i en fart – og at det kan ånde.

4 timer:

Hvis du ved, at personen kan finde på at løbe terrænløb eller langrend en hel dag eller tilbringe det meste af weekenden i skoven på sin mountainbike, kræves der mere af udstyret. For det kan ikke undgås, at man bliver skiftevis varm og kold og har brug for slidstærke og effektive materialer som uld og dun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden