0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Historien om risalamanden: En natlig nødløsning på D'Angleterre

Når risdesserten i år serveres på det mondæne københavnerhotel i dag, er den med hybenflager og havtornsauce.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Klint.
Foto: Peter Klint.

Dessertudvikling. Der er løbet mange ris gennem flødeskummen, siden den første risalamande så dagens lys for godt 100 år siden. På Hotel D'Angleterre har køkkenchef Ronny Emborg droppet kirsebærsaucen på årets juledessert til fordel for en lysere og mere frisk sauce.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det lyder fransk og en lille smule fornemt. Men siger du risalamande på gaden i Frankrig, er der næppe mange, der vil tænke på risengrød fyldt med flødeskum og mandler og toppet med syltede kirsebær.

Retten er nemlig pæredansk og ifølge rygtet opfundet ved et tilfælde en sen nattetime på Hotel D’Angleterre i København.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere