skilt. Omkring 40 procent af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse. Og åbenbart er risikoen for at kuldsejle lidt større, hvis man har mødt hinanden på nettet end ude i den fysiske virkelighed.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

skilt. Omkring 40 procent af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse. Og åbenbart er risikoen for at kuldsejle lidt større, hvis man har mødt hinanden på nettet end ude i den fysiske virkelighed.

Familieliv

Net-datere bliver oftere skilt

Der er længere holdbarhed i forhold, der starter på den gammeldags måde, viser en ny undersøgelse.

Familieliv

Der er mange fordele ved netdating. Man kan sortere folk, der ikke er ens type, fra. Man slipper for at skulle gå igennem hele processen med at finde ud af, om man har en fælles reference-ramme.

Man behøver ikke gå alene på bar eller klub for at møde nogen. Men der er tilsyneladende også ulemper – for eksempel, at forholdene ikke varer ved helt så ofte.

Online-forhold er mere usikre
Det viser i hvert fald en ny rapport, der er udarbejdet af to af USA's mest respekterede universiteter, Stanford University og Michigan State University. De har undersøgt de amerikanske svar på Dating.dk, Single.dk og så videre, og er kommet frem til nogle overraskende resultater.

Man skulle jo tro, at man ved netdating kender mere til hinanden, inden man går ind i noget seriøst, end man gør i den fysiske verden – alene fordi, man sandsynligvis har udvekslet en masse informationer om hinanden, allerede inden man mødes. Når man ved, hvad man går ind til, burde der jo være en større chance for, at forholdet holder.

Men sådan er det ikke fat. Tværtimod konkluderer rapporten, at forhold, der starter via online-dating har en mindre chance for at overleve, end de forhold, der starter på den gammeldags facon. Og det til trods for, at Match.com, der nu også er at finde i Danmark, påstår, at gennemsnitligt 438 medlemmer af tjenesten bliver gift om dagen i USA.

Dating-forhold er kortere
Længden af online-forhold har også tendens til at være kortere. Der er en overvægt af online-forhold, der slutter inden for et år. Det er måske ikke helt så underligt, da det ligger i dating-kulturen at prøve et vordende forhold af, og stoppe det, inden det bliver for seriøst, hvis gnisten ikke er der.

Det lader også til at folk, der møder hinanden ude i virkeligheden har større tendens til at blive gift. I hvert fald var der i undersøgelsen langt flere giftemål blandt de par, der mødtes tilfældigt, og de, der datede online. De sidste havde større tendens til at foretrække løsere forhold.

Der er dog også en anden pudsig konklusion i rapporten. Hvis man skal stole på forskernes data, er nøglen til et langt ægteskab, at mand og kone går op i en højere enhed sammen og har et fælles formål – uanset, hvor længe forholdet eksisterede før giftermålet.

Ugifte forhold holder derimod længere, hvis begge parter blot giver sig tid til at lære sin modpart at kende. Men det behøver man næppe videnskabens ord for.

Du kan læse rapporten HER.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce