Verden er stor og trættende, når man hedder Magnolia og er seks uger gammel. Hun var i dag til tjek på Rigshospitalet sammen med sine forældre, Ilja Sabaj-Kjær og Therese Hjorth.
Foto: Louise Herrche Serup/POLFOTO

Verden er stor og trættende, når man hedder Magnolia og er seks uger gammel. Hun var i dag til tjek på Rigshospitalet sammen med sine forældre, Ilja Sabaj-Kjær og Therese Hjorth.

Sundhed

Gravide skal have skræddersyet deres fødselsforløb

Der er behov for at nytænke indsatsen på fødselsområdet, mener sundhedsministeren. Regeringen ønsker, at regionerne sikrer individuelle forløb for de gravide, så der bliver mere støtte til de mest sårbare familier.

Sundhed
FOR ABONNENTER

Gravide skal fremover have større indflydelse på, hvor ofte de ønsker at mødes med en jordemoder, om de vil føde hjemme, på hospitalet eller på en klinik. Fremtidens fødselsforløb skal nemlig i højere grad være skræddersyede forløb, der passer til den enkeltes behov. De individuelle forløb skal blandt andet sikre, at sårbare gravide får mere støtte, end det sker i dag.

Sådan lyder en af fire målsætninger for fødselsområdet fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der i dag lancerer et nyt udspil.

»Der er behov for at styrke kvaliteten. Nogle gravide føler i dag, at de næsten bliver omklamret af sundhedsvæsnet, når de bliver gravide, fordi de bliver indkaldt til alt muligt. Andre ender ud med langvarige fødselsdepressioner efter et dårligt fødselsforløb. Der er børn, der får en en skidt start på livet, fordi familien ikke blev støttet tilstrækkeligt fra begyndelsen - og i de værste tilfælde ender det i brudte familier«, siger hun.

Derfor skal gravide inddrages i planlægningen af fødselsforløbet, så ikke alle tilbydes samme antal konsultationer og samme type forberedelse til fødsel og familieliv.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce