0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Måske skal vi spise mindre brød til: Mindre gluten ændrer dine tarmbakterier, giver mindre oppustet mave og uventet vægttab

En glutenfattig, men fiberrig kost ændrer dine tarmbakterier, giver en bedre mavefornemmelse og et lille vægttab, viser dansk-international forskning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Skærer du kraftigt ned på brød, pizza, pasta og anden glutenholdig mad, vil du nok få en bedre mavefornemmelse og et mindre vægttab.

52 danske og internationale forskere har efter seks års studier for første gang på verdensplan påvist, at spiser du mindre gluten, altså mad med hvede, rug eller byg, forandrer det sammensætningen af dine tarmbakterier, så du vil føle dig mindre oppustet, have mindre luft i maven og endda få et uventet vægttab på knap et kilo efter otte uger.

»Vægttabet var helt, helt uventet for os«, siger professor og forskningsleder Oluf Borbye Pedersen, Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter ved Københavns Universitet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts