0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rygning deler Danmark: »Hvis jeg siger til dem, at de ikke må, så siger de: 'Jamen, du ryger jo også far'«

16,9 procent af danskerne ryger dagligt, men der er store forskelle kommunerne imellem. Der er færrest rygere i Allerød og flest på Langeland. Men hvorfor? Politiken søger et svar.

FOR ABONNENTER


Det er koldt, og de to stykker franskbrød med smør og spegepølse er kun lige kørt ned, da smagen overtages af den sødlige røg fra e-cigaretten. Daniel Rokkjær Heintzelmann inhalerer, puster ud og forsvinder kortvarigt i en røgsky under træerne uden for Det Musiske Kompagni i Hillerød.

Han har et stort guldur, signetring, sort dynejakke, arbejdssko og bukser af mærket Carhartt på. Daniel Rokkjær Heintzelmann har røget, siden han var 14. I dag er han 21. Væsketanken i hans e-cigaret kan rumme 7 milliliter og er en af de største på markedet. Han fylder den fem gange om dagen. Efter den første e-cigaret tænder han en smøg. Selv om han er i gang med trappe ned, er det svært at få nok nikotin bare med e-cigaret.

»Jeg kunne ikke klare at bo hjemme, så smøger var en måde at falde lidt ned på. At få alting lidt på afstand«, siger han.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden