0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

Diætist: »Jeg skulle aldrig have lavet kostplaner!«

Hvis du bliver klient hos diætist Inger Bols, skal du ikke forvente at få en kostplan. Hun jubler heller ikke, hvis du har tabt dig. I stedet hjælper hun dig med at lytte til din krop. Det kan lyde simpelt. Men det er det ikke.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sundhed

Mit forhold til mad ændrede sig, da jeg besluttede aldrig mere at gå på slankekur. Inden da levede jeg med dårlig samvittighed over hver enkelt bid, jeg tog. Men da jeg accepterede min tykke krop, stoppede samvittigheden med at nage.

I stedet gav jeg mig selv lov til at spise, hvad jeg havde lyst til. Nogle gange bad min krop om hvidt brød og søde sager, men andre gange var det grøntsager. Alle gange bad den mig stoppe, når jeg var mæt. Det gjorde den sikkert også før i tiden. Jeg lyttede bare ikke.

Uden at jeg vidste det, har mit nye spisemønster en betegnelse: intuitiv spisning. Ifølge diætist Inger Bols er det et helt centralt element, hvis man vil være sund, men – som jeg – er ligeglad med tallet på vægten. Intuitiv spisning handler nemlig ikke om, hvad du skal spise for at tabe dig, men om, hvad du skal spise for at blive sund og få det godt.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter