0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyhed – quiz mod Politikens redaktion i JuledystenTag quizzen

Sundhedsvæsnet kan komme styrket ud af krisen: »Vi er fleksible på en måde, der var utænkelig for to måneder siden. Og hold kæft, det er fedt«

På den anden side af coronakrisen er vi tvunget til at gentænke hele vores sundhedsvæsen og prioritere langt skarpere, mener overlæge Arash Afshari.

Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

»Vi har været nødt til at være innovative på en måde, vi aldrig har været før, på grund af pandemien. Med en stejl læringskurve har den akutte situation lært os at tænke ud af boksen«, fortæller Arash Afshari, ph.D. i evidensbaseret medicin og epidemiolog og forskningsansvarlig overlæge på Rigshospitalet, i dette interview.

Sundhed

Danmark står i den største sundhedskrise i 100 år. De samfundsøkonomiske konsekvenser af den kinesiske virus er så store, at finanskrisen i 2008 kan opleves som et skvulp sammenlignet med den tsunami, der i øjeblikket vælter hospitaler omkuld i Sydeuropa og USA.​​​

Derfor kan det mildt sagt overraske, når overlæge Arash Afshari forventer, at mødet med coronavirussen vil have potentialet til at forandre vores sundhedsvæsen til det bedre. Engang ude på den anden side.

»Coronakrisen er den største disruption af vores sundhedsvæsen, der vil ændre det for altid. Krisen er en blessing in disguise, som viser en fremtid uden tungt bureaukrati. Nu er alle pludselig blevet omstillingsparate, fordi virkeligheden har ramt os akut. Den prioritering, ingen har turdet lave, er sket over night. Alt ikkevigtigt er sat på standby. Og vi har forstået, at vi ikke fremover skal følge tanken om, at alt skal købes billigt af upålidelige leverandører i Kina, når vi har en dansk industri, der kan levere kritisk infrastruktur som værnemidler. Krisen viser masser af positive tegn for et bedre sundhedsvæsen på den anden side«, siger Arash Afshari.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter