0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Epidemien kan vare året ud, og i maj vil antallet af indlagte på intensiv blive fordoblet

Coronasmitten er langt mere udbredt i det danske samfund end først antaget, og den flade grønne epidemikurve vil vare måneder, måske resten af året, skriver Sundhedsstyrelsen i rapport. Nu gælder det om at undgå, at smitten løber løbsk igen, og danskerne kan selv hjælpe til ved at indrapportere symptomer.

Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Selv på en smuk forårsdag er der mere plads i Danmark end sædvanligt. Og vi skal vænne os til restriktioner.

Sundhed

Vi er kun lige begyndt.​

Det er den tanke, man sidder tilbage med, når man har tygget sig gennem Sundhedsstyrelsens 52 sider lange rapport med status over epidemien og en prognose for dens udvikling, som udkom sent tirsdag. Især tre oplysninger springer i øjnene.

For det første står det klart, at epidemien næppe er overstået i løbet af et par måneder. De fleste danskere ved efterhånden, at epidemien ikke udvikler sig ad den stejle og røde kurve, men ad den fladere og grønne kurve. Men hvor længe vil den første bølge vare? Nedlukningen af samfundet og den kommende gradvise, rolige og kontrollerede åbning af samfundet vil betyde, at vi undgår, at en tsunami af patienter skyller ind på hospitalerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts