0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Dette er Chloe. Det er en karakter, som Selma tegner igen og igen. På arket har hun skrevet 'pathetic' - ynkelig.

Kapitel 6: Selma rydder op i sine tanker, når hun tegner en rygende mand med døde ører og en såret kvinde, der prøver at være ond

Hun skaber det ene kunstværk efter det andet inde på sin stue, der minder om en blanding af et teenageværelse og et atelier. Når dystre tanker trækker hende ned, forsøger hun at bygge sig selv op med blyanter og papir.

FOR ABONNENTER

Selmas historie er dramatisk. Af mange grunde skal der ikke stå detaljer om den i artiklen. Men det gør ingenting. Vores samtale skal nemlig handle om alt det liv, der i hendes stue på sengeafsnit B 204 i Glostrup stråler ud fra væggene, kigger op langs gulvpanelerne og titter frem fra stakke af tegneblokke i en bogkasse på væggen og på hendes seng.

Selma tegner. Selv et utrænet øje kan se, at den 16-årige pige er dygtig til det. I hvert fald hvis målestokken er, om værkerne sætter tanker og refleksioner i gang hos den, som kigger på dem. Og det gør de. Det er svært at kigge væk, når en tegning først har fanget éns blik, for man bliver suget ind de udtryksfulde ansigter.

For kun 39 kr./uge kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu