0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Dette er Chloe. Det er en karakter, som Selma tegner igen og igen. På arket har hun skrevet 'pathetic' - ynkelig.

Kapitel 6: Selma rydder op i sine tanker, når hun tegner en rygende mand med døde ører og en såret kvinde, der prøver at være ond

Hun skaber det ene kunstværk efter det andet inde på sin stue, der minder om en blanding af et teenageværelse og et atelier. Når dystre tanker trækker hende ned, forsøger hun at bygge sig selv op med blyanter og papir.

FOR ABONNENTER

Selmas historie er dramatisk. Af mange grunde skal der ikke stå detaljer om den i artiklen. Men det gør ingenting. Vores samtale skal nemlig handle om alt det liv, der i hendes stue på sengeafsnit B 204 i Glostrup stråler ud fra væggene, kigger op langs gulvpanelerne og titter frem fra stakke af tegneblokke i en bogkasse på væggen og på hendes seng.

Selma tegner. Selv et utrænet øje kan se, at den 16-årige pige er dygtig til det. I hvert fald hvis målestokken er, om værkerne sætter tanker og refleksioner i gang hos den, som kigger på dem. Og det gør de. Det er svært at kigge væk, når en tegning først har fanget éns blik, for man bliver suget ind de udtryksfulde ansigter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden