0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pfzier leverer 200 millioner vaccinedoser til EU på otte måneder

EU-lande modtager løbende coronavacciner fra Pfizer og BioNTech. 200 millioner doser leveres på otte måneder.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De næste otte måneder vil EU-lande modtage tusindvis af vaccinedoser mod covid-19 fra medicinalselskaberne Pfizer og BioNTech.

EU har lagt billet ind på foreløbigt 200 millioner vaccinedoser, som alle vil være leveret til EU-lande i september 2021.

Det siger en talsmand for EU-Kommissionen i en erklæring mandag.

Pfizer/BioNTech-vaccinen er den eneste godkendte vaccine i EU lige nu, og hele unionen begyndte søndag at vaccinere borgere.

Ud over de 200 millioner doser har EU lagt billet ind på yderligere 100 millioner doser. Ifølge EU-talsmanden er der forhandlinger i gang for at sikre levering af yderligere vaccinedoser.

Kræver to doser

Vaccinen fra Pfizer og BioNTech skal gives ad to omgange med tre ugers mellemrum.

Der er omkring 445 millioner mennesker i EU. Skal alle borgere vaccineres, kræver det altså omkring 900 millioner vaccinedoser.

Danmark har lagt billet ind på at købe vaccinedoser fra Pfizer og BioNTech, så 1,5 millioner danskere kan vaccineres med vaccinen.

Desuden får Danmark yderligere 2,6 millioner doser af coronavaccinen. Den forventes dog først at kunne blive leveret i marts eller april 2021.

USA, Canada og Storbritannien har i flere uger vaccineret borgere med Pfizer-vaccinen.

Men EU har ventet på godkendelsen fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Her blev den godkendt 21. december efter pres for at få processen gjort hurtigere.

Danmark modtager løbende vaccinedoser. Lørdag modtog Danmark den første levering på 9750 vaccinedoser.

Mandag formiddag ankom den anden levering til Danmark på 38.025. I de følgende uger forventer Danmark at modtage yderligere 40.000 doser om ugen.

Det er EU-Kommissionen, der på vegne af medlemslandene, har indgået forhåndsaftaler med en række medicinalselskaber om køb af potentielle coronavacciner.

De bliver som udgangspunkt fordelt til medlemslandene på baggrund af befolkningstal.

ritzau

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere