0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Ergoterapeut i Psykiatrisk Center København Merethe Lønne Kjær behandler dagligt Anne Sigsgaard i sanserummet på afsnit 6201. »Det er sådan helt zen-agtigt«, siger Anne Sigsgaard, som er indlagt med en psykose og selvmordstanker.

»Det er første gang, jeg nogensinde selv har kunnet mærke, at den var helt gal. At jeg havde alvorligt brug for hjælp«

På sengeafsnit 6201 stimulerer personalet patienternes sanser for at give dem ro og undgå tvang. For Anne Sigsgaard hjælper især fodbade og massage med bold.

FOR ABONNENTER

Anne Sigsgaard ligger på maven. Hun trækker vejret tungt og rytmisk, mens ergoterapeut Merethe Lønne Kjær lader en orange bold med små bløde pigge vandre på hendes krop. Et fast tryk, rundt i små cirkler. Fra tåspidserne, langs fodsålen, op ad benet, rundt på ryggen, lænden, skuldrene, ud langs begge arme, op i nakken og tilbage igen. En tur, to ture.

Anne Sigsgaard er for længst faldet i søvn på madrassen, som er fuld af kugler og på den måde stimulerer følesansen på hele forsiden af hendes krop, mens Merethe Lønne Kjær arbejder på bagsiden. Sådan går det næsten altid. Altså, at hun falder i søvn, når hun får massage med bolden, mens rummet fyldes af stille, monoton klavermusik og lyden af bølgeskvulp fra en videooptagelse af et roligt hav, der vises i stort format på en af væggene. I loftet sidder fire lamper, som sender et blødt grønligt lys ud, der skifter en anelse i tonen i takt med musikken.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

    Alt om Corona­virus