0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Da 21-årige Karen Frese fortalte andre om alt det, som var svært, gik det op for hende, at hun ikke var alene.

»Jeg har skammet mig over at have det sådan her, men det gider jeg ikke mere«

Karen Frese har borderline og er en af tusindvis af unge med en psykiatrisk diagnose. Hun er også studerende, kæreste, datter, veninde, politisk aktiv og meget andet. Tidligere rev hun sig til blods og dækkede sår og ar. Men hun er færdig med at skjule, hvem hun er.

FOR ABONNENTER

Jeg hedder Karen, er 21 år og har boet på Amager hele mit liv. Jeg er i gang med tredje semester på jura på Københavns Universitet og er kampagneleder for Venstres Morten Løkkegaard op til kommunalvalget. Hvis jeg er lidt hæs, er det, fordi jeg lige har været til landsmøde i Venstre, som jeg er medlem af.

Jeg har tidligere været aktiv i ungdomspolitik, nu er jeg i landsbestyrelsen for Sind Ungdom. Under en debat på Statens Museum for Kunst om corona talte alle partilederne om alt det, de ville gøre for unge med dårlig mental sundhed. Jeg var ved at eksplodere. Jeg var rasende over, at der ingen grænser er for, hvad politikerne vil gøre, når mange har det skidt. Så er det pludselig den vigtigste sag. Jeg vidste bare, at folk er fucking ligeglade, når vi bevæger os videre. Det var frustrerende, jeg skrev et tweet, jeg kom med i Sind og håber, at jeg kan hjælpe andre, der har det svært.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

    Alt om Corona­virus