0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test af brødknive: Den dyreste er »usandsynlig dårlig«

En god brødkniv må man prøve sig frem til, for det er individuelt, hvad der fungerer bedst. Den dyreste af testens knive skuffer dommerne fælt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Brødknivens takker må hverken være for små eller for spidse for at kunne klare skærearbejdet.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Splintrende sprøde skorper og seje, svampede surdejskrummer. Korn, kerner, kanelfyld og skrøbelige lag af butterdej. En god brødkniv skal kunne klare lidt af hvert for at skære igennem som det rette redskab til bagværket, der kommer ud af ovnene hos professionelle brødhåndværkere og fritidsbagere. Det er ikke længere nok at være formidabel til formbrød.

Varebetegnelsen brødkniv kan dække over lidt af hvert – der er stor forskel på de seks varianter i Politikens test, konstaterer de to dommere, kokkeelev Sebastian Ross og Thomas Rønsch Toftdahl, som er kokkefaglærer og underviser i gastronomi på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement